La comercialització dels vins de qualitat creix un 12% respecte de 2021 i assoleix la xifra històrica de 53 mil hectolitres venuts El valor econòmic dels vins de qualitat s’ha situat en els 41,2 milions d’euros, un 13,3% més que l’any anterior

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha publicat aquest dilluns les dades de comercialització dels vins amb marca de qualitat de les Illes Balears. El 2022 es varen vendre un total de 53.395 hectolitres de vi amb marca de qualitat de les Illes Balears, un 11,8% més que el 2021, quan es varen comercialitzar 47.754 hectolitres. Es tracta dels vins de la Denominació d’Origen (DO) Binissalem i la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant, i el Vi de la Terra Mallorca, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra de Formentera, Vi de la Terra Serra de Tramuntana i Vi de la Terra Illes Balears.

Segons la consellera Mae de la Concha «el vitícola és un sector amb molt de futur, imprescindible pel sector primari, i amb molt de prestigi, ja que cada cop més el vi és demandat entre població local i també el visitant, i així ho demostren aquestes xifres de comercialització, les més altes de la història». Respecte de les dades del 2019, del principi de la legislatura, la dada de comercialització ha augmentat un 7,6%, passant dels 49.578 als 53.396 hectolitres venuts. La comercialització dels vins amb DO han augmentat un 9,3% respecte de 2021. La DO Binissalem ha augmentat un 12,1% respecte de 2021, passant dels 6.478 als 7.265 hectolitres venuts, i els vins de la DO Pla i Llevant, augmenten un 7,4%, i passen dels 9.610 als 10.317 hectolitres venuts. En relació amb altres DO que ja han publicat les dades, la DOP Rioja ha tancat el 2022 amb un 1,2% menys que el 2021, i Ribera del Duero, ha augmentat la comercialització un 0,3%.

Pel que fa als vins de Vi de la terra, han augmentat un 13,1% respecte de 2021. Vi de la terra de Mallorca ha apujat un 17,6% la comercialització i Vi de la terra Illes Balears, 11,9% més. En canvi, davalla un 16% la comercialització de vi de la terra d’Eivissa, un 23,9% la comercialització de vi de la terra Illa de Menorca, un 33,7% Vi de la terra Serra de Tramuntana i un 18,9% el Vi de la terra de Formentera.

Per tipus de vi, ha augmentat un 18,3% la comercialització del vi rosat i respon així a la demanda del mercat, un 14% més el vi blanc i un 8% més, el negre.

El mercat de les Illes Balears ha augmentat un 13,4%, i passa dels 37.258 als 42.235 hectolitres venuts, el mercat espanyol augmenta un 34,5% i creix en gairebé 500 hectolitres més, i el mercat exterior apuja un 1,6%. Entre els països més demandants de vi de qualitat de les Balears hi ha Alemanya amb un 60%, que puja un 3% respecte de 2021, i Suïssa, amb un 18%, un 2% més que l’any anterior.

El valor econòmic del vi de qualitat de les Balears és també el més alt de la història, i se situa en els 41.283.924 euros, un 13,3% més que el 2021, quan es varen facturar 36.426.501 euros.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear