Baleària

Aprovat el Projecte de decret pel qual es regula el funcionament del Registre d’Envasadors de Vins i Begudes Alcohòliques a les Balears

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat el Projecte de decret pel qual es regula el funcionament del Registre d’Envasadors de Vins i Begudes Alcohòliques (REDIB). Es tracta d’un registre que ja existeix i que es gestiona informàticament, i del qual ara es desenvolupa el funcionament de manera reglamentària. A més, s’afegeix la necessitat de donar resposta a la inscripció d’operadors que utilitzen instal·lacions mòbils o que utilitzen instal·lacions de les quals no són titulars. En ocasions, algunes bodegues petites opten per aquesta opció, per no haver de fer una gran inversió i perquè aquestes embotelladores mòbils disposen de tecnologia més adient.

Aquest registre és de caràcter públic i depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i serà gestionat per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària. Inclourà dades dels registres insulars d’embotelladors de vins i begudes alcohòliques de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera (que proporcionaran els respectius consells insulars), i les dades aportades per les persones físiques o jurídiques, o les seves agrupacions, que a l’illa de Mallorca efectuïn o facin efectuar l’envasament a tercers.

El REDIB té la finalitat de l’adscripció d’una numeració obligatòria pels operadors que desenvolupin l’activitat d’envasar vins i altres begudes alcohòliques a les Illes Balears (tant dels que tenen instal·lacions pròpies, fixes o mòbils, com dels que ordenen envasar vi a tercers perquè no disposen d’instal·lacions), la gestió del registre dels operadors que envasen vins i begudes alcohòliques a les Balears i el manteniment d’una base de dades actualitzada i fiable per a l’elaboració de les estadístiques oficials en aquesta matèria.

 

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.