Raimat Abella de la Clamor Un blanc amb un cupatge de Chardonnay, Albariño i Sauvignon Blanc

Bep Allès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc suau i de cos mitjà. Es tracta de l’Abella de la Clamor, elaborat per Raimat i que reb el seu nou per mor que Clamor és el nom que rep la part baixa de la muntanya on creixen les vinyes que produeixen aquest vi. Un lloc privilegiat de la finca de Raimat a Costers de Segre, denominació d’origen a la que pertany. El seu cupatge és de Chardonnay, Albariño i Sauvignon Blanc que li donen aromes a fruites cítriques i tropicals, amb un perfecte equilibri entre frescor i dolçor.

Nota de tast

Vista: Color groc brillants amb reflexes verdosos.

Nas: Aroma intens a cítrics, com les llimes, fruites amb os com l’albercoc a més d’un toc tropical d’aranja i mango.

Boca:  Perfecte equilibri entre frescor i dolçor. Entrada agradable, elegants notes cítriques i de nectarina en boca, i un final més tropical, persistent i intens.

Maridatge
Pollastre amb gambes. Rels restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb plats de pollastre i carns blanques, ensalades fresques, peix, marisc, arrossos i pastes.

Pel seu equilibri ens anirà molt bé per als entrants de marisc al natural, des d’unes ostres, unes escopinyes gravades, o bé unes cloïsses, musclos o escopinyes de gallet al vapor. Ideal per acompanyar unes gambes vermelles de Ciutadella o uns escamarlans de Menorca a la graella. També és una bona opció per a una caldera de rap, un arròs caldós de marisc o una paella cega de peix i marisc.

Carpaccio de vaca vermella i tàrtar gamba vermella. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les carns blanques i els maridatges de mar i muntanya com el pollastre amb gambes o amb escamarlans, un caneló de peus de porc farcit de gamba vermella o un tàrtar de gamba panxuda damunt moll d’os.

Tacos de tonyina amb mahonesa de ‘chipotle’. Foto: Ana Marquès Hidalgo©

És un vi blanc que maridarà molt be amb la tonyina vermella. Tàrtar, tataki, el Japo Taco, paella de tonyina, i també amb clàssics com el marmitako, la tonyina amb cebes o a la graella.

Si voleu saber més d’aquest vi fruital, estructurat i golós, el trobareu a Vinum Menorca, a la seva botiga del carrer dels Mariners i Pescadors del Polígon de Ciutadella o bé el podeu adquirir on line a www.vinum-menorca.es

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.