Seleccionats els dos finalistes que aspiren al títol de Jove Xef Menorquí 2023

El cuiner seleccionat representarà a Menorca en la competició de regions gastronòmiques “European Young Chef Award”. El concurs es podrà seguir en directe el dissabte 11 de març des del “Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca” i en streaming.

Els dos joves seleccionats són:

José Maria Borrás Villaroel, 23 anys. Format a l’Escola Hoffman, actualment és cap de cuina de l’Agroturisme Santa Marianna on ha aconseguit la primera recomanació dins de la guia Michelín. Ha creat una empresa de càtering a domicili i, anteriorment, ha treballat a restaurants com Pan y Vino i Sa Pedrera des Pujol.

– Cristina Pons Benavides, 23 anys. Estudiant de segon curs del Grau Superior de Direcció de Cuina a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Barcelona. Ha treballat, entre altres, a les cuines de l’Hotel W, el restaurant Fang i Aram i el restaurant Rels. Ha estat guanyadora del concurs “Prepara tu futuro – Nuevos talentos de la cocina italiana IV Edición, 2022”.

La final per a elegir el Jove Xef tindrà lloc el dissabte 11 de març, a partir de les 9 hores, a “Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca”, on els aspirants hauran de cuinar la recepta escollida pel jurat: Canons amb conill. Els cuiners hauran d’elaborar el plat de dues maneres: una versió clàssica i una altra innovadora, aportant un estil propi i creativitat.

Al voltant d’aquest esdeveniment s’estan programant diferents activitats vinculades a Menorca Regió Gastronòmica Europea: xerrades, degustació de productes i entrevistes. Tot el procés de selecció del representat menorquí al concurs europeu es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube ‘Menorca European Region of Gastronomy’. També qui ho desitgi es podrà apropar al lloc de celebració de l’acte.

El concurs comptarà amb la presència de Clara Aymamí, com a presentadora, i amb Sílvia Anglada i Toni Tarragó, del restaurant Es Tast de na Sílvia, com a mestres de cerimònia.

El/la guanyador/a del IV Concurs Jove Xef de Menorca haurà d’estar a disposició dels seus mentors al llarg de l’any per a rebre la formació oportuna per a participar en el certamen europeu en representació de Menorca, l'”European Young Chef Award”, que se celebrarà entre el 20 i el 24 de novembre a Hauts-de-France (França). La persona guanyadora del certamen s’unirà, així al paper d’ambaixadora de la cuina i la cultura gastronòmica de Menorca, tasca que ja duen a terme les antecessores, les joves menorquines Clara Florit (Jove Xef 2019) i Cristina Llorens (Jove Xef 2021), i més recentment Pau Sintes (Jove Xef 2022 i guanyador del European Young Chef Award).

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.