Baleària

Salut recomana prevenció davant les baixes temperatures a les Illes Balears els propers dies S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set

Davant la baixada de temperatures que ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per als pròxims dies, la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum recomana precaució i ofereix diversos consells per tal que la població es protegeixi.

En primer lloc, es recomana a qui encara no ho hagi fet, vacunar-se contra la grip i contra la COVID-19, especialment si són persones majors de 65 anys o pateixen alguna malaltia crònica (cardiopulmonar, metabòlica i immunodeprimits).

A més, s’aconsella parar un esment especial a les persones més vulnerables al fred, com ara la gent gran, les persones amb malalties cròniques o els infants. En cas necessari, s’ha de contactar amb el seu professional sanitari.

S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set, i evitar consumir alcohol.

També és aconsellable vestir-se amb diverses capes de roba fina, ja que protegeixen més que una de gruixada perquè es formen càmeres d’aire aïllant entre les capes.

A la llar, si es fan servir brasers o xemeneia, s’ha de ventilar amb freqüència per evitar l’acumulació de CO₂. Ventilar la casa com a mínim dues vegades al dia, durant 15 minuts cadascuna de les vegades per assegurar la renovació de l’aire. També s’aconsella apagar les estufes elèctriques i de gas durant la nit.

A l’exterior, convé respirar pel nas i no per la boca, ja que l’aire s’escalfa en passar per les fosses nasals i així disminueix el fred que arriba als pulmons.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.