Dissabte 4 de març, excursió a s’Alblagai organitzada pel GOB-Menorca

24/02/2023
Foodies on MenorcaFoodies on Menorca
Dissabte 4 de març, excursió a s’Alblagai organitzada pel GOB-Menorca

S’Alblagai és una de les darreres incorporacions al programa de Custòdia Agrària. Té una producció diversificada que inclou carn, horta, ous i, fins i tot, farina. En Basili és el jove pagès darrere d’aquest projecte i ens obrirà les portes perquè el puguem visitar.

Serà dissabte dia 4 de març, en horari de matí. Cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. L’itinerari és de dificultat baixa, amb només una costa important, però pavimentada. L’activitat té un cost de 12€ que inclou guiatge, tastet i bus.

Ens trobarem a les 9:30 al terme municipal d’Alaior per a fer un itinerari per camins de l’interior del camp menorquí. Llavors en Basili ens oferirà una visita guiada a la finca i acabarem el matí amb un tastet de productes de la finca. Es preveu acabar a les 13:30. Trobareu més detalls en fer la inscripció.

El programa de Custòdia Agrària dona suport a les iniciatives agràries que aposten per un model basat en la sostenibilitat ambiental. Per a fer-ho viable, cal estalonar-los per a aconseguir que també siguin sostenibles econòmicament i a nivell social. Amb aquestes excursions es pretén apropar el món agrari a la ciutadania i donar a conèixer aquells productors que sí que tenen cura del paisatge i la natura menorquins.

Qui vulgui tenir una visió global del programa de Custòdia Agrària, el següent vídeol’explica de manera resumida en un minut. Els vídeos d’impacte mostena de manera més detallada les accions que es duen a terme des del programa.

Aquesta activitat compta amb el suport del Consell Insular de Menorca.

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca