Il·lusiona’t Rosé Ecològic

70% de raïm Marselan i un 30% d’Ull de Llebre

Il·lusiona’t Rosé Ecològic

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat que ens desperta bones sensacions. Es tracta del Il·lusiona’t Rosé Ecològic, un vi jove floral, elegant i subtil, de la DO Valencia amb un cupatge especial amb un predomini del 70% de raïm Marselan i un 30% d’Ull de Llebre. Esta vinificat al Celler CataRuz. Producció de 3.000 bòtils.

Nota de tast

Aspecte: Atractiu color rosa pàl·lid.

Nas: Aroma floral predominant i fruita mediterrània. Elegant i subtil.

Boca:  Entrada fresca i fruital.

Maridatge

Raviolis d’escamarlà. Restaurant Smoix. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per arrossos, pastes, verdures, carns blanques, marisc i peix blau.

Paella de marisc. Foto: Bep Al·lès@

Marida a la perfecció amb els arrossos, tant a la paella com dins el tià, tant per arrossos secs, melosos com brouosos. Paella de conill i pollastre amb verdures, paella de marisc, arròs amb cabra dins tià de terra, arròs brouós de gambes, escamarlans i calamar, arròs negre amb sípia i carxofes…

Pizza de salmó fumat i tàperes de Menorca. Pizzeria Don Giacomo, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

És el vi que hem de tenir a casa per acompanyar un sopar de pizza, especialment si optan per pizzes on el peix i el marisc en siguin els protagonistes com la marinara, la de gambes i alls tendres, la de salmó fumat o la de calamar, a més de les pizzes amb anxoves.

Espagueti amb llagostins i cebes de grell. Foto: Bep Al·lès©

També acompanya a la perfecció un espagueti amb gambes, espagueti amb cloïsses, una macarronada de peix, o uns tallarins nero di sepia amb salmó.

Pollastre amb espècies, curri i vermuth blanc. Foto: Bep Al·lès©

Pits de pollastre al pebre o al curri, conill amb salsa d’ametlles, gall dindi amb cebes confitades, pollastre al forn, rotllets de pit de pollastre farcits de carn picada i dàtils…

Gambes vermelles a la graella amb all i julivert. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb unes gambes vermelles de Ciutadella fregides i trempades amb una picada d’oli d’oliva de Morvedra, all i julivert picats i un poc de suc de llimona. També escamarlans a la planxa, cloïsses amb salsa de vermuth negre de Binitord o bé unes espardenyes saltades amb alls i julivert i un toc de pebre bo.

Anfós al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Peixos blaus al forn amb patates o bé al caliu li van de meravella.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat especial, subtil i elegant, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/