Hauser & Wirth anuncia Després del Mediterrani El pròxim 2 d’abril la galeria tornarà amb l’exposició comissariada per Oriol Fontdevila

“Què serà el Mediterrani durant les pròximes etapes geològiques? Què trobaran després d’aquest mar els cents de migrants que s’aventuren a travessar-lo? Quines representacions reemplaçaran l’antiga idea de mar bucòlic?” Oriol Fontdevilla.

TEMPORADA 2023

Després del Mediterrani és l’exposició que ocuparà el lloc on fins, fa només dos mesos, hi havia Sodade, de Rashid Johnson, de la qual ja vam parlar en aquest setmanari. Enguany, la mostra del Hauser & Wirth Menorca, estarà comissariada per l’escriptor i investigador Oriol Fontdevila, i agruparà a set artistes diferents: Laia Estruch, Erola Arcalís, Omar Mismar, Abi Shehu, Adjoa Armah, Sara Ouhaddou i el col·lectiu Huniti Goldox, amb Areej Huniti i Eliza Goldox. Aquests tenen la feina d’abordar els reptes ecològics i socials que afecten l’entorn correspost pel Mediterrani.

Com bé s’explica des de l’entitat, “l’exposició implica a un conjunt d’artistes que en la seva majoria prové, treballa o té relació amb territoris que voregen el Mediterrani”. Aquests, i des del 2 d’abril fins al 29 d’octubre, presentaran tant obres existents, com obres noves; aquestes darreres estaran creades a partir d’un programa de residències que té lloc a Menorca durant l’hivern, i que servirà també perquè, els diferents artistes, col·laborin i beguin de la cultura local, amb els diferents artesans, com ceramistes i teixidors.

A més i, paral·lelament a l’exposició, també es “desenvoluparà un programa públic en col·laboració amb institucions educatives, organitzacions i comunitats de l’illa, així com el públic en general”.

LA MOSTRA DESPRÉS DEL MEDITERRANI

ABI SHEHU: The Red Rock_2020

L’exposició, i com bé expliquen des de Hauser & Wirth, pretén conjurar “un seguit d’imaginaris futurs que tracten idees al voltant de les crisis ecològiques i humanitàries que soscaven aquest mar”. Arran d’aquestes temàtiques, també tractaran l’imaginari compartit per molts, “unitari”, que s’ha articulat del Mediterrani “en tant que mar suau i assolellat, d’una geografia idíl·lica que hauria propiciat maneres de viure igualment plàcides, de cultures que haurien tingut la capacitat de conviure, mercadejar i desplaçar-s’hi en harmonia – d’acord amb la tradició del pensament crític que comença amb l’obra de l’historiador Fernand Braudel”.

Així, i a través d’aquesta mostra, “els artistes confronten aquest legat amb les problemàtiques que es deriven de l’actual emergència climàtica, el postcolonialisme i la Primavera Àrab, de les onades migratòries i les polítiques que impedeixen la mobilitat entre les voreres d’aquest mar”, comenta Oriol Fontdevila. Alhora, l’exposició “introdueix nous pensaments i narratives que testimonien la capacitat humana per afrontar els reptes de la regió”.

De moment, la galeria romandrà tancada fins al 2 d’abril, dia en què reobrirà les portes per rebre Després del Mediterrani, i del 29 de maig al 17 de juny tornarà a tancar per instal·lació. Estigueu atents a la seva pàgina web (hauserwith.com) per estar al dia de les activitats que planegen i que tindran lloc la següent temporada.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.