Agricultura destaca que el producte ecològic creix a les Balears quatre punts per sobre la mitjana estatal

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha destacat aquest dimecres a la fira Biofach, la de referència mundial per al sector ecològic, que aquest tipus de producció segueix creixent a les Balears quasi quatre punts per sobre de la mitjana estatal, amb un 10% anual enfront d’un 6’5% a tot l’Estat. Així ho ha recordat el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, que ha acompanyat el sector ecològic de les Illes a la fira ecològica internacional Biofach, que es celebra a Nüremberg. Aquesta fira, segons ha dit Ortega, «és un gran aparador per continuar donant a conèixer la sostenibilitat de la nostra producció local».

És per això que des de la Conselleria s’ha decidit tornar a participar en aquesta fira amb un estand propi, renovat enguany respecte al de l’any passat, i que comparteix amb fins a sis empreses de producció d’aliments ecològics de les Balears, com ara oli, sal, xocolata, fruita seca, espècies, infusions o begudes espirituoses. El disseny de l’estand ha estat a càrrec de l’Institut d’Innovació de les Illes Balears (IDI), i la participació en la fira ha estat també possible gràcies a l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) i la Cambra de Comerç de Mallorca.

Segons el director general, «els productes exposats a Biofach són avui dia el motor econòmic del sector ecològic». Un sector que genera uns 20 milions d’euros anuals. Actualment, té registrats 779 operadors i 377 elaboradors a les Balears. Aquests són, en paraules d’Ortega, “petits i mitjans elaboradors que busquen una qualitat diferenciada i valor afegit”. Cal recordar que, a l’edició anterior de Biofach, l’oli ‘Suc de cel’, de Fet a Sóller, va ser guardonat com el millor oli del món, i els de Morvedra i Olíric, van quedar entre els 15 millors, com a quart millor i catorzè, respectivament.

Cal recordar que avui dia a les Illes la superfície agrària útil (SAU) en ecològic se situa en un 16,5% del total. La Unió Europea marca com a objectiu de l’Agenda 2030 arribar, per al 2030, a un 25% del total de la superfície agrària útil en producció ecològica. Respecte a aquest objectiu concret, el director general s’ha mostrat molt optimista: «Anam en una molt bona línia, el sector és molt conscient i la nostra població també. De cara a la legislatura vinent s’ha de desenvolupar un pla estratègic concret per definir les línies i mesures que ens duran a aquest objectiu», ha conclòs.

 

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear