Panadera de be

Avui us oferim un plat de cuina menorquina antiga, que poc a poc va anar evolucionant amb la incorporació de les patates i l’eliminació originària del pa, que li donava nom a aquests tipus d’aguiats.

Ingredients: 1/2 quilo de carn de be (pit i coll), 2 pastanagues, 1 ceba i un porro tallats a rodelles, 100 g de fesolets, 100 g de tirabecs, 100 g de faves tendres esgranades, 1 fulla de plor, mig quilo de patates tallades a cantells, mitja dotzena de grans d’all, 4 tomàtigues de ramellet sense pell ni pipides, moraduix, un got de vi blanc, una copeta de conyac, pebre vermell dolç, pebre bord, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins un tià de terra o un calderó de ferro colat sofregirem la carn salpebrada amb oli d’oliva i la fulla de llor. Quan agafi color hi afegim la copeta de conyac -deixem que s’evapori un parell de minuts- i després incorporem els ingredients del sofregit (cebes, porro, grans d’all i tomàtigues) i deixem que es confitin amb la carn per després posar-hi les espècies i herbes (pebre bo i moraduix),  les patates tallades a cantells, les pastanagues a rodelles, les faves tendres esgranades, els fesolets i els tirabecs.

Ho deixem cinc minuts a foc moderat i anam remenant perquè no s’aferrin. Hi afegim el vi blanc i acabem de cobrir la carn amb aigua calenta. Ho tastem de sal i corregim si cal. Ho deixem a foc dolç tres quarts d’hora amb el tià tapat i anirem remenant de tant en tant per tal que no s’aferri als baixos.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris