Baleària

Panadera de be

Avui us oferim un plat de cuina menorquina antiga, que poc a poc va anar evolucionant amb la incorporació de les patates i l’eliminació originària del pa, que li donava nom a aquests tipus d’aguiats.

Ingredients: 1/2 quilo de carn de be (pit i coll), 2 pastanagues, 1 ceba i un porro tallats a rodelles, 100 g de fesolets, 100 g de tirabecs, 100 g de faves tendres esgranades, 1 fulla de plor, mig quilo de patates tallades a cantells, mitja dotzena de grans d’all, 4 tomàtigues de ramellet sense pell ni pipides, moraduix, un got de vi blanc, una copeta de conyac, pebre vermell dolç, pebre bord, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins un tià de terra o un calderó de ferro colat sofregirem la carn salpebrada amb oli d’oliva i la fulla de llor. Quan agafi color hi afegim la copeta de conyac -deixem que s’evapori un parell de minuts- i després incorporem els ingredients del sofregit (cebes, porro, grans d’all i tomàtigues) i deixem que es confitin amb la carn per després posar-hi les espècies i herbes (pebre bo i moraduix),  les patates tallades a cantells, les pastanagues a rodelles, les faves tendres esgranades, els fesolets i els tirabecs.

Ho deixem cinc minuts a foc moderat i anam remenant perquè no s’aferrin. Hi afegim el vi blanc i acabem de cobrir la carn amb aigua calenta. Ho tastem de sal i corregim si cal. Ho deixem a foc dolç tres quarts d’hora amb el tià tapat i anirem remenant de tant en tant per tal que no s’aferri als baixos.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.