Austum Verdejo 2021 dels Cellers Tionio És un vi jove, molt aromàtic i fresc

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi blanc que pot ser ideal per a compartir en un sopar romàntic com el de Sant Valentí. Es tracta del Austum Verdejo 2021, dels Cellers Tionio i que pertany a la DO Rueda. És un vi jove, molt aromàtic i fresc.

Nota de tast

Aspecte: Groc pàl·lid amb reflexos verdosos.

Nas: Aroma subtil i net. Destaquen aromes de fruita blanca madura amb notes de fruita tropical.

Boca:  Vi fresc i untuós amb un post-gust llarg. Elegant i delicat.

Maridatge

Caldera de llomàntol i bou de mar cuinada a 2008. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a plats de marisc de closca, a més de cuina japonesa, de la mateixa manera que maridarà amb carns blanques, peixos a la graella o al forn i acompanyarà arrossos i calderes de peix i marisc.

Navalles a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per acompanyar un sopar de Sant Valentí on els protagonista sigui el marisc de closca com les ostres i les escopinyes gravades al natural, els musclos a la marinera o amb maonesa, les escopinyes de gallet al vapor, les cloïsses en salsa verda o unes navalles a la planxa.

Sushi. Restaurant Dao a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb els plats de cuina japonesa i oriental que podeu encomanar i us els duguin a casa per a gaudir-los en parella com un assortiment de sushi, un tataki de tonyina vermella, un tàrtar de salmó, una tempura de verdures o de llagostins, com també plats de cuina xinesa com la vedella amb salsa d’ostres o el pollastre amb ametlles.

Pollastre amb gambes, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Plats lleugers de pollastre i conill li van de meravella. Conill amb salsa d’avellanes, pollastre amb gambes i pilotes, conill amb cranca, pollastre amb escamarlans, com també una pitrera de pollastre amb salsa de formatge semi curat de Menorca amb un toc de ginebró.

Pagre amb pebres torrats. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Orades i llobrarros a la graella o a la planxa, pagres, déntols, morrudes i cànteres al forn amb patates, mòllera de roca fregida, Gall de Sant Pere fregit amb alls, rap amb salsa verda o amb salsa americana…

Arròsos on predomini el marisc com el de gamba vermella, espardenyes i sípia, arròs amb pollastre i escamarlans o les calderes de peix i marisc.

Si voleu saber més d’aquest monovarietal Veerdejo, aromàtic, amb molta fruita i seductor, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.