Sobirania Alimentària participa en la fira BIOFACH de Nuremberg amb producte ecològic de les Balears en un estand renovat Sis empreses illenques seran a la considerada fira ecològica de referència mundial

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, participa en la fira Biofach, a la ciutat alemanya de Nuremberg, amb un estand amb producte ecològic de les Balears. Aquesta fira, considerada l’esdeveniment líder mundial d’aliments ecològics, es celebra del 14 al 17 de febrer.

A l’estand de les Illes Balears, els visitants trobaran una mostra de productes ecològics com oli, sal, xocolata, begudes espirituoses, espècies, infusions, i fruita seca, entre d’altres. Les empreses que hi participaran són Camp Mallorquí, Xocolates Maüa, Flor de Sal Es Trenc, Mallorca Destillery, Oli Nostro i Sanima Herbs.

Enguany, l’estand ‘Bio Illes Balears’ oferirà una imatge renovada, amb la coordinació del disseny per part de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Balears (IDI) gràcies a una il·lustració de Margalida Vinyes, amb una imatge del Pla de Mallorca. Els productes illencs seran també objecte de degustació a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

El director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha explicat que «el sector ecològic viu un moment dolç i li feim costat facilitant que siguin en aquest aparador mundial dels productes ecològics, on les Balears demostren que el sector ecològic illenc està fent coses molt interessant, innovadores i de gran qualitat». Ortega ha destacat que «les Illes Balears és un dels territoris exemple a l’Estat en producció ecològica, que no atura de créixer, amb prop d’un 10% de mitjana anual de creixement, quan la mitjana a l’Estat és actualment d’un 6,5%».

La fira compta amb la col·laboració de l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç de Mallorca i l’IDI.

Els productes elaborats són el motor econòmic del sector ecològic i generen aproximadament 20 milions d’euros, una part important dels quals estan produïts per productors-elaboradors. Actualment, hi ha registrats 779 operadors i 377 elaboradors. La producció ecològica està composta per petits i mitjans elaboradors que cerquen una qualitat diferenciada, amb valor afegit i marques de qualitat. El vi i l’oli són els productes que més reporten al sector. A dia d’avui, a les Balears, la superfície agrària útil (SAU) en ecològic se situa en un 16,5% del total.

Tres olis de les Balears, entre els millors del món

En l’edició anterior de la fira Biofach, tres olis varen ser guardonats. L’oli ‘Suc de Cel’ de Fet a Sóller va ser guardonat com el millor oli del món, i els olis de Morvedra i Olíric, quedaren entre els quinze millors olis de la fira. En concret, el de Morvedra fou considerat el quart millor, i Olíric, el catorzè.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.