Intramurs negre Elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet amb Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot

Bep Al·lès/Ciutadella – Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un un vi negre jove de gran qualitat. Es tracta de l’Intramurs , elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet. El seu cupatge està realitzat amb les varietats d’Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot, i és continuador de la tradició d’elaborar vins als monestirs cistercencs iniciada al segle XII. Elegant i fi ha estat envellit al llarg de 4 mesos en barriques de roure francès. Pertany a la DO Conca del Barberà.

NOTES DE TAST

Vista: Color vermell intens amb reflexos porpra, de capa alta. Aspecte net i brillant.

Nas:  Es presenta complex, de bona intensitat, amb aromes de fruita vermella madura, confitures i espècies.

Boca:  Generós i amb sensacions afruitades molt agradables, equilibrada acidesa que li atorga frescor i bona persistència. Final llarg, amb un grat record de fruites madures.

MARIDATGE

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Vi ideal per acompanyar carns vermelles a la graella i per a compartir amb la família i amics a una torrada de carns on hi pot haver mitjanes i entrecots de vedella, costelles de porc, costelles de be o de cabrit, xurrasco, a més de sobrassada i botifarrons al caliu.

Canelons de rostit. Foto: Bep Al·lès©

Marida bé amb els plats de pasta com un canons amb conill, una macarronada amb gírgoles, un canelons amb beixamel trufada o bé els plats internacionals de pasta que van des d’uns espagueti a una lasanya.

Company de carns lleugeres com les de conill i de pollastre, a més dels llomillos de porc faixat farcits de sobrassada amb salsa de formatge de Menorca o bé unes pilotes amb salsa d’avellanes.

Ciurons amb costella pelada. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé els plats de llegum com unes mongetes a la menorquina, unes llenties amb cuixot o bé uns ciurons amb panxa.

Formatges de Binigarga amb herbes. Foto: Bep Al·lès©

Si voleu sentir tots els seus matisos, us encantarà acompanyant una taula de formatges de Binigarba, on no hi ha de mancar el seu formatge extra vell de reserva, el seu semi curat mantecós, i els formatges amb herbes com el d’orenga, el de tem o el de romaní que potenciaran el gust especiat del pas en barrica.

 

Si voleu saber més o comprar aquest Intramurs de Poblet, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, del que també us recomanam la seva versió en blanc. També podeu visitar la seva botiga on line.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.