Tito Verger, guanyador del TaPalma d’Or 2022, representarà a Mallorca en el I ‘Campeonato oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos’

La competició, que tindrà lloc a Madrid Fusió, se celebrarà els pròxims dies 23 i 24 de gener

Tito Verger, guanyador del TaPalma d’Or 2022, representarà a Mallorca en el I ‘Campeonato oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos’

TaPalma, concurs i ruta de tapes i còctels, estarà representada en el I ‘Campeonato oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos’ que organitza HOSTALERIA D’ESPANYA per Tito Verger, chef del restaurant Rosa de la Mar, guanyador del TaPalma d’Or 2022.

Així, Mallorca defensarà la seva candidatura en aquest campionat, que se celebrarà en el context del Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusión que es desenvolupa anualment en la capital, i que aglutina els diferents campionats del país, per a fomentar la professionalitat del sector i posar en valor la tapa com a element essencial de la gastronomia espanyola.

Tito Verger, del restaurant Rosa del Mar, es va alçar amb el TaPalma d’Or en l’edició del 2022 per la seva creació ‘Pulguita de Otoño’. No obstant això, en aquesta ocasió, el xef participarà en el I ‘Campeonato oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos’ amb la seva tapa ‘Caminantes a Tailandia’.

La competició se celebrarà durant els pròxims 23 i 24 de gener i participaran trenta-quatre establiments hostalers en representació de 34 associacions i federacions provincials d’hostaleria, en el qual rivalitzaran per guanyar el premi a la ‘Millor Tapa/Pintxo’.

Aquest campionat és la fase final d’una sèrie de concursos de tapes i pintxos adscrits i pertanyents al conjunt de les associacions que integren HOSTALERIA D’ESPANYA, com és el cas de TaPalma organitzat per Restauració Mallorca Caeb i AgenciaCom.

El xef Tito Verger elaborarà en directe la seva tapa/pintxo que representa els valors d’aquest concurs: millora contínua de l’oferta gastronòmica i impuls del Turisme Gastronòmic com a element diferencial del turisme a Espanya.

‘Pulguita de Otoño’, tapa guanyadora del TaPalma d’Or 2022. Foto: Agencia.com

Durant el Campionat, en una primera fase que se celebrarà el dilluns 23 de gener, els participants es dividiran en dos grups, un al matí i un altre a la tarda. En finalitzar cada grup i després de la valoració d’un jurat expert, es triaran tres finalistes, sis en total, que l’endemà disputaran la gran final.

La qualificació dels plats per part del jurat es basarà en criteris d’adequació del plat al format de la tapa o pintxo, sabor i textura, originalitat, presentació, usabilitat per a l’establiment hostaler, ús de producte autòcton o tradicional i suggeriment de maridatge.

Cada concursant comptarà amb 30 minuts per a l’elaboració i l’emplatat de la tapa o pintxo, que podrà ser de cocció tant freda com calenta. L’establiment guanyador del campionat rebrà un reconeixement en forma de placa i diploma, un foto-reportatge de l’esdeveniment i de la seva elaboració i un vídeo-reportatge de l’esdeveniment i de la seva elaboració.