Baleària

El Gob organitza una excursión a Biniguarda amb el bosc i la vaca vermella com a protagonistes Serà el dissabte 21 de gener i inclou un tast de producte de Menorca

El proper dissabte 21 de gener hi haurà una excursió a la finca de Biniguarda, emmarcada en el programa de Custòdia Agrària. Aquestes excursions ofereixen la possibilitat de conèixer el sector agrari menorquí des de dins.

Gaudirem de camins de l’interior de l’illa, travessant zones boscoses i visitant la finca. El pagès ens explicarà de primera mà la gestió que en fa i finalment podrem tastar el seu producte estrella: la carn de vedella de raça menorquina.

El gestor de la finca va redirigir la seva feina ja fa anys, passant de la producció de llet amb vaca frisona a la carn de vaca de raça autòctona. Actualment, ven la seva producció directament als consumidors, en lots que inclouen els diferents tipus de carn.

La finca va adherir-se al programa de Custòdia Agrària el 2013 i des de llavors ha anat avançant en la gestió sostenible del lloc. Amb l’ajut del programa, ha rehabilitat diversos aljubs i s’abasteix tant com pot d’aigua de pluja per al manteniment del bestiar. En els darrers temps, també ha començat a fer pasturatge dirigit per a optimitzar l’aprofitament de les pastures i fomentar-ne el seu creixement sense tant de cost energètic.

L’activitat serà en horari de matí. La trobada serà a Alaior a les 9:30 i es preveu acabar a les 13:30. L’itinerari és d’aproximadament 4 km i de dificultat baixa. Es tornarà en bus fins el punt de trobada. L’activitat té un cost de 12€, que inclou guiatge, tastet i bus de retorn. Les places són limitades, es requereix inscripció prèvia clicant aquí.

Per saber més del programa de Custòdia Agrària el GOB et convida a veure els diferents vídeos que tenen al seu  canal de Youtube.

Aquesta activitat compta amb el suport del Consell Insular de Menorca.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.