Roger de Flor Brut Nature

Un gran cava a molt bon preu que ens agradarà des del primer glop

Roger de Flor Brut Nature

Avui us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, cuna dels grans caves. Es tracta del Roger de Flor Brut Nature, elaborat mitjançant el mètode tradicional i amb una fermentació del most a baixa temperatura i amb una criança i envelliment en botella que va dels 9 als 24 mesos. El seu cupatge és el tradicional de Xarel·lo, Macabeu i Parellada.

Porta el nom de Roger de Flor, Megaduc del Regne de Catalunya i Aragó.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Color groc amb tonalitats verdoses. Bon despreniment de carbònic i lleugera formació de corona d’escuma en copa. Bimbolla fina i persistent.
  • Nas: Aromes agradables a fruites verdes com la poma i la pera, cítrics com la llimona i, algunes notes de fruits secs i pa torrat, propis de la seva criança.
  • Boca: Fresc, equilibrat, lleugera acidesa que el fa de bon beure i molt apropiat pels mesos d’estiu, servit ben fresc.

MARIDATGE

Cava ideal per a acompanyar qualsevol tipus de plat, tant aperitius, plats principals com postres, però on li traurem tot el seu potencial és acompanyant plats de peix i de marisc, o bé peixos fumats.

Marida a la perfecció amb un salmó marinat, o bé un tàrtar de salmó amb alvocat, o bé un tàrtar de tonyina vermella. També ideal amb plats de cuina japonesa com el sushi o el sashimi, o bé un llom de salmó a la brasa o graella, acompanyats d’uns espagueti al “nero di sepia”.

Graellades de peix i de marisc, gambes vermelles de Ciutadella a la planxa, escopinyes plenes, ortigues de mar fregides… Acompanyarà de meravella peixos greixosos i gelatinosos com per exemple un anfós que podem cuinar a la sal, al forn amb patates, tot aprofintant els alons i el cap per a fer-los amb panadera o en caldera.

Llobarros o orades a la graella, vieires al forn, zamburiñas a la graella amb all i julivert picats i una mica de pa ratllat. Lluç amb salsa a la Basca, Bacallà al pil pil o al forn gratinat amb all i oli i sobrassada.

Si optam per les carns marida de meravella amb l’espatlla de be amb mel o una cuixa d’anyell de Menorca desossada i farcida de barret de Sant Antoni o qualsevol carn noble de vedella, com un filet, entrecote o mitjana a la graella o amb salses com la de pebre verd, formatge de Menorca blau o amb salsa de cames seques.

Encara que es tracta d’un brut nature, un cava sec, també ens anirà molt bé per a postres com els souflees, a més d’una tortada d’ametlla, un braç de gitano farcit de confitura de carabassa i poma o ara que arriben les festes de Nadal, per a brindar i desembafar la dolçors dels torrons, dels amargos, els rotllos, la pastarral i el cuscussó.

 

Si voleu saber més o comprar aquest cava català, que a més té una excel·lent relació qualitat preu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/