Baleària

Roger de Flor Brut Nature Un gran cava a molt bon preu que ens agradarà des del primer glop

Avui us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, cuna dels grans caves. Es tracta del Roger de Flor Brut Nature, elaborat mitjançant el mètode tradicional i amb una fermentació del most a baixa temperatura i amb una criança i envelliment en botella que va dels 9 als 24 mesos. El seu cupatge és el tradicional de Xarel·lo, Macabeu i Parellada.

Porta el nom de Roger de Flor, Megaduc del Regne de Catalunya i Aragó.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Color groc amb tonalitats verdoses. Bon despreniment de carbònic i lleugera formació de corona d’escuma en copa. Bimbolla fina i persistent.
  • Nas: Aromes agradables a fruites verdes com la poma i la pera, cítrics com la llimona i, algunes notes de fruits secs i pa torrat, propis de la seva criança.
  • Boca: Fresc, equilibrat, lleugera acidesa que el fa de bon beure i molt apropiat pels mesos d’estiu, servit ben fresc.

MARIDATGE

Cava ideal per a acompanyar qualsevol tipus de plat, tant aperitius, plats principals com postres, però on li traurem tot el seu potencial és acompanyant plats de peix i de marisc, o bé peixos fumats.

Marida a la perfecció amb un salmó marinat, o bé un tàrtar de salmó amb alvocat, o bé un tàrtar de tonyina vermella. També ideal amb plats de cuina japonesa com el sushi o el sashimi, o bé un llom de salmó a la brasa o graella, acompanyats d’uns espagueti al “nero di sepia”.

Graellades de peix i de marisc, gambes vermelles de Ciutadella a la planxa, escopinyes plenes, ortigues de mar fregides… Acompanyarà de meravella peixos greixosos i gelatinosos com per exemple un anfós que podem cuinar a la sal, al forn amb patates, tot aprofintant els alons i el cap per a fer-los amb panadera o en caldera.

Llobarros o orades a la graella, vieires al forn, zamburiñas a la graella amb all i julivert picats i una mica de pa ratllat. Lluç amb salsa a la Basca, Bacallà al pil pil o al forn gratinat amb all i oli i sobrassada.

Si optam per les carns marida de meravella amb l’espatlla de be amb mel o una cuixa d’anyell de Menorca desossada i farcida de barret de Sant Antoni o qualsevol carn noble de vedella, com un filet, entrecote o mitjana a la graella o amb salses com la de pebre verd, formatge de Menorca blau o amb salsa de cames seques.

Encara que es tracta d’un brut nature, un cava sec, també ens anirà molt bé per a postres com els souflees, a més d’una tortada d’ametlla, un braç de gitano farcit de confitura de carabassa i poma o ara que arriben les festes de Nadal, per a brindar i desembafar la dolçors dels torrons, dels amargos, els rotllos, la pastarral i el cuscussó.

 

Si voleu saber més o comprar aquest cava català, que a més té una excel·lent relació qualitat preu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.