Tornen els dimecres dia de “Brou” als restaurants de Menorca

Tornen els dimecres dia de “Brou” als restaurants de Menorca

Al desembre i gener, la 9a edició de les jornades gastronòmiques “Els Dimecres és dia de Brou” posa en valor aquest plat típic.

La 9a edició dels Dimecres és dia de Brou un esdeveniment gastronòmic consolidat a l’illa gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Un altre dels reptes de l’esdeveniment és dinamitzar el sector de restauració en temporada baixa amb la peculiaritat de fer-se un dia concret entre setmana. Dimecres ha esdevingut el dia per excel·lència per degustar aquest plat des de fa nou anys.

El Brou s’ha posicionat com a producte gastronòmic durant l’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin. Un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou a la cuina espanyola com a plat calent: “cocido” madrileny, brou gallec, escudella catalana, olla aranesa…

El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella xenc, gallina, patates, ciurons, tomàtiga, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa, sobrassada…

El brou menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

El menú especial a 16 euros podrà degustar-se a partir del proper dimecres dia 14 de desembre, durant dos mesos – els dimecres 14, 21 i 28 de desembre, i 4, 11, 18 i 25 de gener-, tota la informació estarà disponible a www.gastronomiamenorca.és. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Sis restaurants de l’illa especialitzats en cuina Menorquina participen a la novena edició:

Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)

Jaime II (Pz. Jaime II, 26 – Ciutadella. Tel 971480046)

Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)

Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)

Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)

Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Els clients tindran l’opció també de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Aquesta modalitat es va incorporar fa dos anys a causa de la pandèmia per poder servir tots els clients interessats. Després dels bons resultats s’ha requerit mantenir el Take Away.

Per tant, el menú es podrà degustar als restaurants oa casa. Per a totes dues opcions cal reservar prèviament per facilitar l’organització.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca. A més, també del suport de Made in Menorca, Regió Europea Gastronòmica, Foodies on Menorca i Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.