Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

La IGP Vi de la Terra Illa de Menorca consolida la seva producció i augmenta la superfície de cultiu i la producció total de vi a Menorca Actualment, Menorca compta amb 10 cellers: Bodegas Menorquinas Crispín Mariano; Bodegas Binifadet; Finca Sa Cudia; Celler Solano; Hort Sant Patrici; Vinyes Binitord; Sa Marjaleta; Bodegas Torralbenc Vell, Sa Bodega de Son Cremat i Torralba Agrícola

El sector vitivinícola de Menorca ha experimentat durant els últims anys un creixement en producció i vendes. Actualment, a l’illa s’elaboren tres categories de vi: Vins de la terra identificats amb la Indicació Geogràfica protegida( IGP) Illa de Menorca, vins de la  terra amb l’IGP Illes Balears, i vi sense denominació geogràfica de qualitat. 

En total, a Menorca hi ha 147 hectàrees de vinya plantades (132 ha en el 2021) entre les diferents varietats de raïm aptes per a elaborar vi, sent l’IGP Vi de la Terra Illa de Menorca la categoria a la que s’ha destinat la majoria del raïm veremat durant el 2022, amb una producció total de 211 tones (el 2021 van ser 237 tones), obtinguda d’una superfície veremada de vinya de 55,5 hectàrees, amb un volum final de vi produit d’aquesta categoria de 1.355,9 hectolitres (el 2021 van ser 1.567,6 hl).

Així, pel que fa a l’elaboració total de vi durant l’any 2022, un 70% s’ha elaborat com a IGP Illa de Menorca, un 8% com a IGP Illes Balears i un 22% com a vi sense indicació geogràfica de qualitat. El total del vi produït a Menorca ha estat de 1.950,5 hl, que és el volum més alt des que es va recuperar aquest cultiu fa més de 35 anys, quedant distribuït de la següent manera:

  • Vi blanc: 1.089 hl (56%)
  • Vi negre: 401,5 hl (20,5%)
  • Vi rosat: 460 hl (23,5%)
Actualment, Menorca compta amb 10 cellers: Bodegas Menorquinas Crispín Mariano; Bodegas Binifadet; Finca Sa Cudia; Celler Solano; Hort Sant Patrici; Vinyes Binitord; Sa Marjaleta; Bodegas Torralbenc Vell, Sa Bodega de Son Cremat i Torralba Agrícola. 

Cal recordar que el Consell Insular ofereix acompanyament al sector mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Associació de productors de vi de Menorca amb un import total de 12.000 € amb l’objectiu principal de millorar la seva promoció i comercialització. A més, el Consell ofereix la possibilitat a tots els cellers d’estar presents a totes les fires que la institució hi participa. Per aquest 2023 està previst assistir a Madrid Fusion, Forum Barcelona, i Taste in París, a part de la nostra fira Arrels.

Per altra banda, actualment s’està elaborant la renovació i ampliació de la cartelleria i senyalització dels cellers Vi de la Terra Illa de Menorca amb un disseny nou per tal que sigui més atractiu pels compradors locals i visitants.

A més, també s’està treballant en l’estudi agronòmic i enològic de les varietats de raïm per avaluar la seva aptitud i poder-les incloure com a autoritzades per a elaborar Vi de la Terra Illa de Menorca, ja que en l’actualitat no totes les varietats de raïm plantades estan autoritzades per a elaborar aquesta categoria de vi.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.