Coca amb esclata-sangs i cames seques

Per Bep Al·lès©

Coca amb esclata-sangs i cames seques

Ingredients: 750 g de farina, 40 g de llevat de forner, 1 got d’aigua, mig got d’oli d’oliva, 50 g de sèu de porc i 1 culleradeta de sal, 250 g d’esclata-sangs, 250 g de cames seques, bledes o espinacs, ceba tendra alls, julivert en branques i pebre bord dolç. 

Elaboració: Retarem els bolets amb un pedaç de cuina ben net -no han de tocar l’aigua i manco la de l’aixeta-. Una vegada nets els reservam tapats amb un canyom de cuina. 

Per a fer la pasta de coca posarem la farina dins un ribell i al mig hi farem un clot on hi ficarem primer el got d’aigua teba on hi haurem desfet el llevat. Després hi afegirem l’oli d’oliva i el sèu de porc i ho anirem pastant fins aconseguir una massa ni molt dura ni molt blana. L’estendrem damunt una llauna de forn que estara untada d’oli. La deixarem tovar una horeta llarga. Dins un bol o un got mesclarem un poquet d’oli amb pebre bord dolç i amb un pinzell pintarem ben bé la superfície de la coca. Després hi posam els espinacs, la ceba tallada a tiren ben primetes, els bolets, sencers o a bocins, els alls laminats i les branques de julivert, regam amb oli d’oliva i salam.

Ho enfornam entre 30 i 35 minuts a 180 graus. Abans haurem encalentit el forn a 200 graus i al posar la coca el davallarem a 180 graus. De totes maneres anirem vigilant perquè el temps de cocció sol variar d’un forn a un l’altre.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris