Carxofes plenes de carn o de sobrassada

Carxofes plenes de carn o de sobrassada

Les carxofes plenes de carn són un plat de cuina menorquina que encara sol elaborar el Restaurant LOAR de Ferreries i que de tant en tant figura al seu menú de festius i caps de setmana.

Una de les variant menorquines d’aquest plat són les carxofes plenes de sobrassada, de les que a continuació us passam la recepta:

Carxofes as forn amb sobrassada

Ingredients: 4 carxofes per persona, pa ratllat, all i julivert picats, un tros de sobrassada o de pasta de sobrassada, pebre vermell, una copeta vi blanc sec, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Tallarem la corona a les carxofes i les obrirem amb les mans i les salarem. Les posam dins un escorredor i les deixeam degotar un quart d’hora cap per avall.

Quan hagin amollat els li?quids de vegetació les col·locam damunt una palangana apta per enfornar o bé un tià de terra i les omplim, cadascuna, amb un un tros de sobrassada i després els hi posarem al damunt una bona cullerada de pa ratllat mesclat amb una picada d’all i julivert i pebre bo. Ho ben regam amb oli d’oliva i hi afegim per les bandes la copeta de vi anant alerta que no banyi el pa ratllat de damunt les carxofes.

Tapem el recipient de cocció amb paper de plata tot mirant que les carxofes hagin quedat dretes.

Ho enfornem durant 20 minuts a 180° i seguidament llevam el paper de plata, anant alerta de no cremar-nos, i ho deixem coure un quartet d’hora a 200°.

 

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris