Entrecot de vermella de Menorca amb salsa de pebre

L’entrecot al pebre és un dels clàssics de la cuina francesa i que és conegut arreu del món i que a Menorca el podem elaborar amb carn de la nostra preuada vedella vermella, que li dóna un gust inigualable.

A més a més és una recepta molt bona de fer i que el seu únic secret és que els ingredients siguin de primera qualitat.

Recepta per a 4 persones

– 4 entrecots de vermella menorquina d’uns 300/400 g cadascun
– 1 brik de nata de 500 g
– Mantega de Menorca com sa de Binigarba o Sa Canova
– Brandy de qualitat
– Pebre bo
– Bolles de pebre bo verd en conserva
– Sal

Salpebrarem els entrecots i els sofregirem dins una paella fins que agafin color, uns tres minuts per banda i tot seguit els regam amb Brandy i tot d’una l’encenem per tal de flambejar-los.

Els treim de la paella i els reservam dins una safata.

Dins el mateix greix hi posarem la nata i un parell de cullerades de pebre bo verd fresc. El venen en petits pots de vidre als supermercats i anar alerta amb el suc, que és el que més pica.

Deixarem reduir la nata amb el pebre bo uns minuts i tot seguit hi tornarem a posar els entrecots amb els sucs que hagin amollat dins la safra i els  deixam confitar uns minuts banda i banda i servim acompanyats de patates fregides o bé d’arròs blanc.

Nota: Hi ha qui a la salsa també hi afegeix xampinyons laminats.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.