Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014 Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas

Aquesta setmana iniciam gràcies a Vinum Menorca unes recomanacions de caves de cara a les properes festes de Nadal, i ho feim amb un cava diferent i a la vegada excepcional. Es tracta del Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014. Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas amb raïms seleccionats a la Rioja Alta. Té una criança en botella superior als 18 mesos.

Nota de tast

Aspecte: Color groc daurat amb matisos acerats. Bimbolla fina i persistent amb corona blanca al centre de la copa.

Nas: Intens i fresc amb notes de fruits vermells, fruita blanca i cítrics. Lleugerament especiat.

Boca: Fresc, amable, àgil, estructurat i molt ben equilibrat. Vibrant i harmoniós.

MARIDATGE

Salmó marinat, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant un gran cava que ens recorda als xampanys francesos. Gastronòmic i que marida a la perfecció amb el sushi, tàrtars de salmó, salmó fumat damunt torrades amb mantega, tataki de tonyina o amb un pastís de peix de roca.

Rap amb salsa verda, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyant de luxe per a peixos a la graella com les orades, els llobarros o les corvines. Plats de peix al forn amb patates com una càntera o una morruda. Anfòs o déntol a la sal, a més de rap amb salsa verda, rap amb salsa de vogamarins, bacallà amb porros o salmó al cava.

Escopinyes de Maó amb caviar. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Si opten pel marisc ideal amb unes navalles o unes cloïsses a la graella, unes escopinyes o unes ostres al natural, uns musclos al forn a la menorquina, gambes vermelles de Ciutadella fregides amb all i julivert, saltejades amb conyac i confitades amb suc de taronja.

Arròs a la llauna amb sípia i gambes vermelles. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà a la perfecció amb els arrossos caldosos com el de rap amb escamar-lans o un arròs melós de llomantol. També arrossos secs i paelles de marisc.

Cuixa de be de Menorca as forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any maridarà perfectament amb el gall d’indi al forn, els canelons, els calamars plens, porcella rostida o una cuixa de be o de cabrit al forn. També per a calderes de peix o de marisc.

Plat de pernil ibèric. Restaurant Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·lès©

Si feim un sopar amb plats a compartir com formatges cremosos, formatges de cabra com el de s’Arangí o el de Binibeca o formatges vells o semi com el de Son Piris i Son Caravinya, a més del formatge amb romaní de Binigarba a més dels seus embotits menorquins. Marida a la perdecció amb foie, salmó marinat, escopinyes plenes, musclos al vapor amb salsa maonesa, quische de gambes i alls tendres, pernil de Guijuelo i altres exquisideses.

Si voleu saber més o comprar aquest primer cava Blanc de Noirs elaborat a la Rioja el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.