Baleària

Ca na Maru, guanyadora del concurs “El dolç talaiòtic” El nou dolç talaiòtic és un pastelet glacejat amb xocolata i elaborat amb ametlla, mel de Menorca llimona de Menorca, figat i romaní

La pastisseria Ca na Maru ha estat la guanyadora del concurs “El dolç talaiòtic” amb un pastelet glacejat amb xocolata, i elaborat amb ametlla, mel de Menorca llimona de Menorca, figat i romaní, que ha rebut el premi de 5.000 euros amb el que estava dotat el concurs convocat pel Consell de Menorca.

El jurat ha destacat la creativitat i l’originalitat de la proposta de Mariluz Riudavets i Aleix Canovas de Ca na Maru, així com la utilització de productes que recorden a la Menorca fresca i rocosa com el romaní, el figat i la llimona. Els avaluadors també han valorat que es tracta d’unes postres de dimensions i consistència aptes per al transport, ja que els participants havien de preveure’n la possible venda i enviament fora de Menorca.

En total cinc participants han presentat la seva proposta de postres dolces al concurs i tots han complert amb el requisit de ser de nova creació i de no haver-se comercialitzat prèviament. Els altres quatre finalistes han estat El Diamante, Herbera Bakery, Pastisseria i Gelats Ca’n Sintes; i Pastisseria Artesana Lluís Febrer, que s’han emportat 500 euros cadascun i un kit de la Menorca Talaiòtica.

Durant l’entrega de premis s’ha volgut remarcar la importancia de les accions de difusió de la candidatura Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial que vagin més enllà de l’àmbit estricte de l’arqueologia i la conservació del patrimoni. “La candidatura és de tota la societat menorquina, i cada vegada són més les iniciatives ciutadanes, empresarials i institucionals que fan seu aquest projecte i li afegeixen algun element propi. El dolç talaiòtic és una experiència nova cridada a convertir-se en un símbol de l’adhesió de tot Menorca a aquesta proposta cultural”,  ha destacat el conseller.

Per la seva banda, el president d’APAME ha destacat la qualitat tècnica de totes les propostes presentades, esperant que la iniciativa contribueixi a la consecució de la declaració de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la UNESCO. També ha volgut agrair l’esforç de totes les empreses participants, així com la col·laboració desinteressada dels membres del jurat.

Els assistents a l’acte van poder gaudir d’un tast de la cervesa Talaiòtica, una iniciativa de la candidatura de Menorca Talaiòtica, el Museu de Menorca i Grahame Pearce, fruit de les anàlisis i investigacions d’un dels objectes més emblemàtics de la cultura talaiòtica: el vas de fons alt.

El dolç guanyador passarà a ser propietat de l’APAME, que en distribuirà l’elaboració i la composició entre totes les entitats membres perquè posteriorment es pugui comercialitzar.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.