Pau Sintes Juanico, elegit nou Jove Xef Europeu a Noruega

El jove cuiner menorquí, Pau Sintes Juanico, va ser elegit ahir dissabte Millor Jove Xef d’Europa a Trondheim-Trondelag, Noruega, on ha representat a la nostra  l’illa a la prova final de la competició “European Young Chef Award”, entre els 9 joves finalistes de diferents Regions Europees de Gastronomia que han presentat al llarg de dos dies versions innovadores de receptes tradicionals de cada zona, que han estat avaluades per un jurat internacional que ha elegit al alaiorenc com el nou Jove Xef Europeu 2022.

Sintes fa mesos que es prepara per cuinar dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa. Es tracta de les albergínies plenes, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del segle XVIII Art de la cuina, escrit per Fra Roger i amb la que tant en la versió tradicional com amb la de nova cuina menorquina ha rebut la confiança del jurat internacional.

Amb Pau Sintes ha viatja fins a Noruega una delagació de Menorca formada pels seus mentors, Toni Tarragó i Silvia Anglada (del restaurant Es Tast de na Silvia), i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A part, també hi han estat presents a Noruega alguns familiars del jove xef, i Jaume Gomila en representació de l’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme), entitat organitzadora de la competició.

Aquesta ha estat la sisena edició de l’”European Young Chef Award”, la competició anual organitzada per l’IGCAT que reuneix joves talents culinaris de les Regions Europees de Gastronomia, tant les que ja tenen la distinció com les candidates. A cada regió es fan proves prèvies per seleccionar el representant. En el cas de Menorca, va ser Pau Sintes, de 21 anys i graduat en Ciències Culinàries i Gastronòmiques a la Universitat de Barcelona, qui va guanyar el certamen local el passat mes de març. A Noruega, s’ha enfrontat a joves xefs de l’Egeu Meridional (Grècia), Minho (Portugal), Els Alts de França, Coimbra (Portugal), Eslovènia, Jutlàndia Central (Dinamarca), Catalunya i Trondheim-Trondelag (Noruega), regió que comparteix amb Menorca el mandat de Regió Europea de Gastronomia 2022.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.