Baleària

Carravalseca Criança 2017

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre dels prestigiosos cellers Casa Primicia, ubicats a una de les capitals de La Rioja Alaves, que és La Guardia. Es tracta del Carravalseca criança 2017, un vi orgànic, amb poc filtratge i amb el segells d’agricultura ecològica tant europeu com el ENEEK. 100% ull de Llebre amb 14 mesos de criança en botes noves de roure francès i americà i la seva etiqueta ens recorda als gravats dels calendaris pagesos, el que aquí coneixem com a parenòstics.

Nota de tast

Aspecte: Color cirera molt intens. De capa alta, net i brillant.

Nas: Intens i de gran complexitat. Destaquen les notes de gerds i grosella negra, làctics com el iogurt i torrefactes com el cafè.

Boca:  Bona entrada. Voluminós, estructurat, tanins polits i final llarg. Records a fruita confitada i confitures de fruites vermelles

Maridatge

Com a bon vi de la DOQ Rioja, maridarà bé amb les carns, especialment amb les de vedella, anyell i aus, sense deixar de banda el porc i peixos com el bacallà. Ideal per a taules d’embotits, formatges, tapes i pintxos a més de plats de tardor elaborats amb bolets.

Filet de vaca vermella de Menorca, al restaurant Es Bruc Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà perfecte amb un llomillo de vedella a la brasa acompanyat d’uns pebres vermells de Lodosa o del Piquillo. Entrecot de vedella vermella de Menorca amb salsa de formatge vell o bé una mitjana de brau de raça vermella de Menorca al caliu amb carbó d’alzina o ullastre. També per a una panadera de vedella o un gulash de vedella.

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Com a bon vi de terra d’anyells marida amb les cuixes i bracets de be al forn, com també amb les costelles d’anyell de llet a la brasa, sense deixar de banda una cuixa d’anyell farcida de barret de Sant Antoni o la nostra tradicional panadera de coll i pi de be. També les lleteroles (mollejas).

Conill al caliu, a casa. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de caça com els tords a la menorquina, perdius amb col, cegues dins un cóc, guàtleres al caliu, a més de les carns de conill del camp tant en arròs, a la brasa o amb canons.

Estam davant un vi que ens anirà com l’anell al dit per acompanyar una porcella al forn, unes costelles de llom de porc negre al forn amb patates i tomàtiga, o una torrada de costelles de porc, sobrassada i botifarrons o un cóc amb esclata-sangs.

Cocotxas de bacallà al Pil Pil, restaurant Berton. Bilbao. Foto: Bep Al·lès@

Li van bé els plats de bacallà, des d’un llom o unes cocotxes al pil pil, passant per un bacallà amb pebres vermells, bacallà fregit o arrebossat, bacallà a la llauna o amb porros.

Els guanyadors del sorteig d’aquesta setmana han estat els propietaris del Forn de Can Bep, subscriptors del Setmanari El Iris des de l’obertura del forn i que també han rebut una botella d’oli de Morvedra Vell, el quart millor oli d’oliva ecològic del món.

Si voleu saber més d’aquest vi negre amb molta fruita, sedós i de bon beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.