Agricultura convoca ajuts per valor d’1.000.000 d’euros per a inversions en indústries de transformació i comercialització vitivinícoles

El període de sol·licituds de les subvencions, de fins a 100.000 euros, és obert fins al 25 d’octubre

Agricultura convoca ajuts per valor d’1.000.000 d’euros per a inversions en indústries de transformació i comercialització vitivinícoles
La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha convocat ajudes per valor d’un milió d’euros per a fer inversions en indústries de transformació, comercialització i/o desenvolupament de productes vitivinícoles. Així ho ha explicat el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, en la Mesa del Vi, celebrada aquest dilluns, en la que hi han assistit, per part de la conselleria, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, el gerent de FOGAIBA, Mateu Morro, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet; i , per part del sector, representants de les organitzacions agràries, cooperatives, la DO Binissalem, la DO Pla i Llevant, IGP Vi de la Terra i els consells insulars.

La inversió màxima és de 100.000 euros. L’ajuda serà d‘un 40% dels costos elegibles. El període de sol·licituds de les subvencions és obert fins al 25 d’octubre.

Segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, «es tracta d’un compromís adquirit amb el sector perquè, amb la convocatòria del PASVE (Programa de Suport Espanyol al Sector Vitivinícola), molts cellers quedaven fora perquè va dirigit a grans inversions en bodegues». «D’aquesta manera, els cellers més petits s’hi podran acollir per fer petites inversions com per exemple canvis de dipòsits o substitució de dipòsits d’alumini o sistemes de filtratge», ha explicat.

Els requisits per presentar la sol·licitud és ser titular d’una empresa dedicada a la transformació, la comercialització o el desenvolupament de productes vitivinícoles.

Aquesta línia d’ajuda està dirigida a projectes d’inversió que millorin el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic, fomentar els productes de qualitat, afavorir la innovació i el respecte al medi ambient, la seguretat laboral, la higiene i el benestar animal, i millorar les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental. Les despeses subvencionables són les que derivin de la compra i la instal·lació de nova maquinària i equipament fins al valor de mercat del producte, incloses les instal·lacions accessòries necessàries per al seu funcionament o la millora de l’eficiència i la transició energètica de les bodegues.

Consulta la convocatòria aquí.

Suport als primers Premis Vinari Illes Balears

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació donarà suport als primers Premis Vinari Illes Balears, que se celebraran la propera primavera. Es tracta d’uns premis, organitzats pel digital VadeVi, amb l’objectiu de prestigiar i donar valor als vins balears de qualitat. Catalunya compta amb els Premis Vinari des de l’any 2013.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/