Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Ricardo Rossi, xef de l’hotel Valldemossa, guanya el II Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller Juan Antonio Guerra, d'Es Fum, ha aconseguit el segon premi

Amb un “umami de gamba”, el xilè Ricardo Rossi, xef del Frédéric, restaurant de l’hotel Valldemossa (Mallorca), s’ha imposat en el II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del Ajuntament de Sóller i que s’ha celebrat avui en el restaurant Suculenta (Port de Sóller). El plat es compon d’una gamba vermella confitada en oli i taronja de Sóller, un ravioli de consomé de gamba, un aire de gamba i coco i un cruixent de pa amb sobrassada. El segon premi ha estat per al sevillà Juan Antonio Guerra, del restaurant És Fum (Costa d’en Blanes, Mallorca), que ha competit amb una gamba vermella curada en sal de fonoll, salmorejo dels seus caps i escuma de poma picant. En aquesta segona edició s’han validat 39 inscripcions procedents de 13 comunitats autònomes.

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Raúl Resino i Cati Pieras, ha valorat els següents aspectes de cada recepta: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). La dotació econòmica dels premis és de 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat. L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; l’empresa Tres Cultura, responsable de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, de Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grup Gurmets), director de l’esdeveniment.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.