Masia La Sala negre Un vi jove amb tres mesos de criança i amb un cupatge d’Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Garnatxa Negra

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre amb una excel·lent relació qualitat preu. Es tracta del Masia La Sala Negre, dels cellers Masia Vallformosa, coneguts pels seus caves. Estam davant un vi negre jove amb tres mesos de criança i amb un cupatge d’Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Garnatxa Negra, que lo dóna aquest tast únic. És un vi vegà i pertany al la DO Penedès.

Nota de tast

Aspecte: Vermell cirera picota amb ribet violaci, que denota la seva joventut.

Nas: Aromes a fruites vermelles madures com la mora o el murtó amb tocs lleugers de fruita confitada i confitura de mores.

Boca:  Sàvia conjunció d’acidesa, estructura i dolçor que li confereixen les tres varietat elegides pel cupatge.

Maridatge

Arròs melós. Foto: Bep Al·lès©

Recomanat per a tot tipus de plats lleugers, tapes, paelles, fideuàs, barbacoes i graellades tant de carn com de peixos blaus.

Pollastre amb gambes. Rels restaurant. Foto: Bep Al·lès©

És un vi ideal per acompanyar les carns blanques de conill i de pollastre amb salses lleugeres, com també si els feim al forn o en cocotte. Pollastre al vi, conill amb cebes, com també les aus de caça com unes perdius amb col, uns tords amb salmí o unes guàtleres farcides de pastarral.

Taula d’embotits menorquins de JJ Carreras al Lago Resort Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà molt bé per acompanyar un dinar o sopar informal entre amics on tots posen el seu plat. Truites de patata, taules de formatges tant de vaca com de cabra i ovella, taules d’embotits menorquins, catalans o ibèrics. Marida també amb unes braves, amb “montaditos” i amb ensalades que portin formatge de cabra i fruits secs.

Paella cega al restaurant 4 Vents, a Algaida, Mallorca. Foto: Bep Al·lès©

Paelles i fideuàs on les carns en siguin les protagonistes, des de la paella de pollastre i conill amb verdures a una fideuà de costella pelada. També li van bé les paelles mixtes de carn i marisc com la de pollastre, sípia i gambes i de manera especial les paelles mixtes cegues o de senyoret. També és una bona opció per a un arròs brut.

Mitjana de “Rubia Gallega” a l’Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Per la seva bona relació qualitat preu és una bona opció per a una barbacoa o graellada de carn, sense deixar de banda les de peixos blaus al caliu com les sardines o els verats.

Hambuerguesa de bou de raça vermella de Menorca, de la carnisseria Raima. Foto: Bep Al·lès©

Costelles de be o de cabrit a la brasa, costelles de llom o d’agulla de porc,  hamburgueses de vedella vermella de Menorca, botifarres catalanes, com també és ideal si acompanyam aquestes carns amb verdures a la brasa acompanyades d’una salsa romesco o un all i oli de maonesa. També secrect ibèric, tataki de vermella menorquina o uns ous estrellats amb sobrassada.

Si voleu saber més d’aquest vi negre molt gastronòmic i versàtil, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.