El preu dels aliments dispara l’IPC d’agost fins al 10,5% Destaca, especialment, l'encariment de la carn, el pa i els cereals i la llet, el formatge i els ous

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar tres dècimes a l’agost en relació amb el mes anterior, però va moderar la taxa interanual tres dècimes, fins al 10,5%, mantenint-se en nivells mai vistos des de fa més de 30 anys, segons les dades definitius publicats aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’organisme ha elevat així la dada que va avançar a finals del mes passat, quan va estimar un IPC del 10,4%. També ha elevat dues dècimes l’augment mensual avançat, del 0,1% al 0,3%.
La dada d’agost és tres dècimes inferior al pic d’inflació assolit el mes de juliol passat, quan l’IPC es va situar en el 10,8%, el nivell més alt des del setembre del 1984.

Amb la moderació de tres dècimes registrada per l’IPC interanual a l’agost, la inflació acaba amb una ratxa de tres mesos consecutius d’ascensos a la taxa interanual: al maig va escalar fins al 8,7%; al juny va superar els temuts dos dígits (10,2%) i al juliol es va disparar fins al 10,8%. Agost és, per tant, el tercer mes consecutiu en què la inflació supera les dues xifres.

Segons l’INE, la moderació de l’IPC interanual fins al 10,5% és deguda, principalment, a la baixada dels preus dels carburants. De fet, el grup de transport va moderar més de 4,5 punts la taxa interanual, fins a l’11,5%, a causa de l’abaratiment de les gasolines i lubricants.

Per contra, a l’agost van pujar els preus de l’electricitat i els aliments. Aquests últims van registrar a l’agost una pujada interanual del 13,8%, taxa tres dècimes superior a la del juliol i la més alta des del començament de la sèrie, el gener del 1994. Destaca, especialment, l’encariment de la carn, el pa i els cereals i la llet, el formatge i els ous.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.