Catedral, el nou racó al cor de Ciutadella “El somni de tres amics que, fa quatre mesos, es va fer realitat”.

Miriam Triay/Ciutadella – La cafeteria i pastisseria, Catedral, situada a la plaça de la Catedral 3, és un dels nous locals innovadors a Ciutadella. Ubicat davant un dels monuments més impressionants de l’illa, sent l’única catedral que hi trobam, va néixer fa quatre mesos amb la intenció de convertir-se en un “raconet proper i humanitari en un lloc meravellós”. Des d’aquest setmanari hem parlat amb un dels tres socis/amics emprenedors del projecte, Gonzalo.  

NEIX UN SOMNI

“La idea neix com el somni d’uns amics d’obrir un local gastronòmic, fusió de diverses cuines, que aconseguís ser proper i, a més, deixar un record al client, convertint-lo en un amic de la casa”. Quan aquests companys, en Gonzalo, en Jorge i en Pablo, dos procedents d’Uruguai i un de València, eren més joves, la idea va aparèixer en forma de meta a assolir; però no és fins que “els nens es convertiren en homes”, i les circumstàncies foren adequades, que ho van poder fer realitat. Ara, fa quatre mesos que poden afirmar haver complit un dels somnis del passat.

Però, per què dos uruguaians i un valencià van decidir realitzar aquesta meta a Ciutadella? Pel que ens ha explicat Gonzalo, abans de venir a viure aquí, ja havien viscut a València, on van conèixer al tercer soci, i a Formentera. Però, per una sèrie de circumstàncies personals van decidir canviar a un ambient més tranquil. “Ens havien contat meravelles de Ciutadella, i va superar d’enfora les nostres expectatives”.

I ES FA REALITAT

Situat ja en un entorn idoni, afí, amb el que havia de ser el racó gastronòmic somniat, només feia falta que aparegués l’oportunitat. Mentrestant, van anar naixent altres negocis. De fet, la trajectòria professional dels tres socis és diversa i extensa. Des de l’hostaleria, el comerç de la roba, fins a l’electricitat o la cuina. “Hem ajuntat tota aquesta experiència en el projecte”.

Fins que, i com si es tractés d’una casualitat, sort o destí, els propietaris d’un local que havia llogat en Gonzalo, van decidir cedir un altre establiment. Així, l’any passat va arribar el moment en què es van asseure, responsables del local i socis de Catedral, i van arribar a un acord/contracte. “S’inicia el projecte, oficialment, a finals del 2021, i es comença a consolidar a principis d’aquest any, fins que fa quatre mesos vam obrir”.

“EL SABOR DE LO SIMPLE”

Ara, amb el negoci ja en marxa, Catedral ofereix al públic una carta molt variada, mescla de gastronomies diferents. “És una fusió entre la cuina, tant dolça com salada, d’Itàlia, Espanya i Uruguai”. Una mescla que, a més de funcionar molt bé, els ve d’origen. Les cuines espanyola i uruguaiana és evident perquè són protagonistes de la seva carta. La italiana és potser la que pot causar confusió. “La gastronomia uruguaiana-argentina té molta influència de la italiana, per això, ens ha resultat molt més còmode i fàcil que en la nostra carta també hi aparegui menjar, especialment, d’Itàlia”.

“Oferim des de bocates, pascualines, croissants, alfajores, cookies… tot el que sigui producte take away. Una fusió entre el producte local i el de fora”. La seva carta, que es pot trobar en la seva web catedralmenorca.com, es divideix en dolça, salada, infusions i begudes. I en tots aquests menús, es troba aquesta fusió i varietat. Per exemple, en l’apartat dolç hi trobam les mitges llunes d’aquí, els alfajores d’Uruguai i la crostata italiana. En el salat, les empanades uruguaianes, les pascualines d’Itàlia, i els cocs de pernil salat, tan típics d’aquí.

Com es pot observar, una varietat de menú que, tot i presentar una divisió unitària, entre dolç i salat, en realitat, mostra una diversitat que abraça els diferents gustos dels possibles clients que hi puguin anar. Segons indica Gonzalo, “variam el producte i els ingredients per poder accedir a tot tipus de públic, el vegetarià, el vegà, el carnívor. No hi ha un producte que sigui el dominant”. Encara que, i si ens centram en les infusions i begudes, on podem trobar des de cafè, caputxino i té verd, fins a sucs naturals, cerveses o Cacaolat, “la gent ens està recalcant molt el cafè”, mescla de diversos tipus de grans, torrat a Mallorca.

Amb aquesta carta diversa, el que cerquen des de Catedral és, com diu el seu propi lema, ‘El sabor de lo simple’, és a dir, menjar senzill, que no sigui de preparació complicada, des d’una atenció simple, propera i humana, que deixi marca en els clients que hi vagin. “La idea és oferir un producte gustós, bo, fàcil i, més que res, un record, una experiència, un sentiment, que quan el client estigui a casa se’n recordi del lloc i vulgui tornar. Volem crear una proximitat més humanitària, més familiar”.

El que començà com un somni, una meta que potser mai es podria assolir, ha acabat convertint-se en una realitat, en un dels nous racons menorquins, que ofereixen varietat i innovació gastronòmica per als d’aquí, però també per als de fora. Tres amics que volgueren fusionar cuines diverses del món, han aconseguit que Uruguai, Espanya i Itàlia fusionin gustos per convertir-se en la cafeteria i pastisseria, Catedral, el nou espai, creador de records, de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.