Coca dolça amb albercocs, molt bona i esponjosa

Bep Al·lès/Foto: Forn de Can Bep. – La coca amb albercocs és una de les coques dolces més consumides a Menorca, i que també s’elabora a Mallorca, tant amb albercocs frescos -especialment el mes de juny i que era propia de les berenetes de les festes de Sant Joan- com amb albercocs en almívar, per a fer-la tot l’any.

Avui us oferim una recepta antiga, d’una llibreta de receptes dels anys 60/70 del segle XX que ens indica com a fer una coca amb albercocs i que ens quedi molt bona i esponjosa.

Ingredients: 6 ous -els blancs muntats a punt de merenga-, mitja lliura (200 g) de sucre, tres unces (100 g) de mantega de Menorca, 250 g farina,1 got petit de llet sencera,1 got petit d’oli de girasol i un sobre de llevat tipus Royal.

Elaboració: Mesclarem dins un ribell o bol els vermells dels ous amb el sucre, la mantega, la llet, l’oli, la farina i el Royal. Deixem reposar uns 15 minuts i mentrestant muntarem els blancs a punt de neu i tot seguit els mesclam suaument amb la pasta.

Tindrem una plata o palangana de fer coques untada amb oli i al damunt hi posam la pasta i l’hi donam forma de coca. Guarnim amb els albercocs, espolsam de sucre blanc i enfornam 40 minuts a 170 graus, tot vigilant el forn, perquè cadascun cou a la seva manera i potser ens pot quedar o massa feta o massa crua, així que millor posar el temps que voltros acostumau quan feis una coca dolça.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear