Masia La Sala Blanc Un interessant cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Chardonay

Bep Al·lès/Ciutadella. – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc amb un interessant cupatge  de Xarel·lo, Macabeu i Chardonay que ben bé podria ser el d’un gran cava. Es tracta del Masia La Sala dels Cellers Valformosa de la DO Penedès. La Sala és un petit homenatge, es veu a l’etiqueta, a aquells que transportaven els vins des de Vallformosa a Barelona amb els primers caminons a motor. Es presenta amb tap de rosca, cosa que indica que s’ha de beure entre 2022 i 2023 com a blanc jove.

Nota de tast

Aspecte: Color groc palla amb reflexes verdosos i riber encerat. Molt net i brillant en copa.

Nas: Finor i potència es senten a parts iguals de manera ben estructurada.

Boca:  Bona acidesa que li dona en el pas per boca un record fresc amb notes de fruita madura i fruits secs.

Maridatge

Paella d’escamarlans, guanyadora del 30 concurs de paelles del Casino 17 de Gener a 2022. Foto: Bep Al·lès©

Vi molt gastronòmic que marida amb els peixos blancs, ensalades, arrossos i tot tipus de marisc.

Gambes a l’allet. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb una ensalada Niçoise, unes gambes a l’allet o arrosos mariners, tant caldosos com a la paella on el marisc n’és el protagonista.

És el peix ideal per acompanyar uns molls torrats, o peixos a la brasa com els llobarros, les orades o un cap-roig.

Albergínies plenes de gamba vermella de Ciutadella al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Fritures de peix i marisc, vieires al forn plenes de peix i marisc o unes albergínies plenes de rap i gambes vermelles com les que fan al restaurant El Faro de Cala Torret.

Hamburguesa de rotja o cap-roig del restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Li van entrants a base de peix i marisc. Des d’uns musclos al vapor amb salsa maonesa a unes ortigues de mar fregides, passant per unes raoles de bacallà o les hamburgueses de rotja que fa en Jaume Pons a Es Garbell.

Gambes a la graella, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Gambes vermelles de Ciutadella a la graella, navalles a la planxa, escopinyes gravades as forn, musclos as forn amb salsa de tomàtiga i pa ratllat o unes cloïsses amb salsa verda.

Tià de peix as forn amb patates i tomàtiga. Foto: Bep Al·lès©

Peixos com déntols, escorballs, anfós, llobarros o pagres aL forn, a la sal o al forn amb patates.

Si voleu saber més d’aquest jove, fresc, elegant i de molt bon beure el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.