Mon Perdut negre, Collita 2021

Vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet i Merlot

Mon Perdut negre, Collita 2021

Bep Al·lès/Ciutadella – Tot apostant per a diferents denominacions d’origen, gràcies a Vinum Menorca, seguim aquesta setmana amb el “Món Perdut negre” de la DO Empordà, vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet i Merlot. És un vi que pertany als cellers Oliveda, a la localitat gironina de Capmany que elabora vins i caves des de 1764

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Vermell cirera picota i d’aspecte brillant.
  • Nas: Aromes intensos a fruita vermella i molt equilibrat
  • Boca: Estructurat i elegant. Agradable pas per boca amb records de fruita vermella madura. Final llarg.

 

MARIDATGE

Mitjana de bou de raça vermella menorquina a la pedra al restaurant Miramar. Foto: Bep Al·lès©

Es tracta d’un vi jove, de 2020, que ens anirà de meravella per a compartir-lo amb amics per a fer una torrada de carn. També si li donam un toc de gelera d’uns 20 minuts ens anirà bé per acompanyar arrossos de carn i plats de pasta. Graellades de verdures, plats elaborats amb carn blanques i peixos blaus a la graella.

Mitjana de vedella a la planxa a Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·les©

Ideal per acompanyar una torrada de carn de vedella vermella de Menorca: mitjana, entrecots, llomillo… com també per a un “asado” argentí amb el seu xurrasco, tiras, entranya, xoriços o per a una graellada de costelles de porc o de be a la brasa.

Pollastre cuit a baixa temperatura en cocotte amb herbes, espècies, curri i vermut. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per el seu bouquet fruital per als arrosos on predomini la carn, especialment pollastre i conill, a més de paelles mixtes i fideuades.

Tià de marrania fet a casa. Foto: Bep Al·lès©

Plats de cuina menorquina com el conill amb pebres vermells, una marrania, freixurat de be, albergínies plenes a la menorquina o plenes de carn, costelles de porc o de be al forn amb patates i tomàtigues, on fins i tot per acompanyar un oliaigua.

Frit mallorquí del restaurant La Guitarra, un dels millors que es poden provar a l’illa de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà a la perfecció amb plats de cuina mallorquina com un frit, una llengua amb tàperes, bacallà amb espinacs, panses i pinyons, uns caragols amb all i oli o uns escaldums de pollastre.

Albergínies plenes. Foto: Bep Al·lès©

Espagueti carbonara, pizzes, mousaka d’albergínies, carabassons arrebossats, macarronada de carn o unes albergínies de pobre.

Bacallà amb pebres del Bar Bananas a Ciutadella. Temple de les tapes i berenars de forquilla. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà molt bé per a un bacallà amb pebres com el que fan al Bananas, unes sardines o uns verats a la graella, llobarro o salmó a la brasa o amb un bacallà gratinat al forn amb all i oli i sobrassada com el que elabora el restaurant La Guitarra.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de la DO Empordà, una de les denominacions catalanes amb més projecció actual , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/