Mon Perdut negre, Collita 2021 Vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet i Merlot

Bep Al·lès/Ciutadella – Tot apostant per a diferents denominacions d’origen, gràcies a Vinum Menorca, seguim aquesta setmana amb el “Món Perdut negre” de la DO Empordà, vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet i Merlot. És un vi que pertany als cellers Oliveda, a la localitat gironina de Capmany que elabora vins i caves des de 1764

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Vermell cirera picota i d’aspecte brillant.
  • Nas: Aromes intensos a fruita vermella i molt equilibrat
  • Boca: Estructurat i elegant. Agradable pas per boca amb records de fruita vermella madura. Final llarg.

 

MARIDATGE

Mitjana de bou de raça vermella menorquina a la pedra al restaurant Miramar. Foto: Bep Al·lès©

Es tracta d’un vi jove, de 2020, que ens anirà de meravella per a compartir-lo amb amics per a fer una torrada de carn. També si li donam un toc de gelera d’uns 20 minuts ens anirà bé per acompanyar arrossos de carn i plats de pasta. Graellades de verdures, plats elaborats amb carn blanques i peixos blaus a la graella.

Mitjana de vedella a la planxa a Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·les©

Ideal per acompanyar una torrada de carn de vedella vermella de Menorca: mitjana, entrecots, llomillo… com també per a un “asado” argentí amb el seu xurrasco, tiras, entranya, xoriços o per a una graellada de costelles de porc o de be a la brasa.

Pollastre cuit a baixa temperatura en cocotte amb herbes, espècies, curri i vermut. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per el seu bouquet fruital per als arrosos on predomini la carn, especialment pollastre i conill, a més de paelles mixtes i fideuades.

Tià de marrania fet a casa. Foto: Bep Al·lès©

Plats de cuina menorquina com el conill amb pebres vermells, una marrania, freixurat de be, albergínies plenes a la menorquina o plenes de carn, costelles de porc o de be al forn amb patates i tomàtigues, on fins i tot per acompanyar un oliaigua.

Frit mallorquí del restaurant La Guitarra, un dels millors que es poden provar a l’illa de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà a la perfecció amb plats de cuina mallorquina com un frit, una llengua amb tàperes, bacallà amb espinacs, panses i pinyons, uns caragols amb all i oli o uns escaldums de pollastre.

Albergínies plenes. Foto: Bep Al·lès©

Espagueti carbonara, pizzes, mousaka d’albergínies, carabassons arrebossats, macarronada de carn o unes albergínies de pobre.

Bacallà amb pebres del Bar Bananas a Ciutadella. Temple de les tapes i berenars de forquilla. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà molt bé per a un bacallà amb pebres com el que fan al Bananas, unes sardines o uns verats a la graella, llobarro o salmó a la brasa o amb un bacallà gratinat al forn amb all i oli i sobrassada com el que elabora el restaurant La Guitarra.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de la DO Empordà, una de les denominacions catalanes amb més projecció actual , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.