Quin peix consumir segons la temporada

Per Eva Remolina / AMIC – Menjar peix de temporada suposa adquirir-ho a un millor preu (a l’haver una major oferta) i també obtenir-lo de més qualitat i amb un sabor molt més intens. A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o el mer que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, la majoria, tenen uns mesos que són més propicis per a la seva compra i per al seu consum.

Per exemple:
. Sardina, de maig a octubre.
. Peix espasa, d’abril a novembre.
. Sorell, d’abril a octubre.
. Gall, de març a abril
. Bonítol, de juny a octubre.
. Tonyina, de març a juny.
. Aladroc, d’abril a juny.
. Bacallà, de desembre a maig.
. Besuc i Llobarro, de novembre a març.
. Escamarlà i Llamàntol, dues temporades. Entre juny i setembre i entre desembre i febrer.
. Cranc, de setembre a octubre.
. Nècores, de novembre a desembre.
. Llagosta, d’abril a agost
. Pop, de setembre a desembre.
. Cloïssa i escopinyes, de juny a octubre.
. Ostres, de novembre a febrer.
. Navaixes de juny a octubre.

Com dèiem, consumir peix de temporada ens farà notar-ho en el sabor, en el preu, ens aportarà un major valor nutricional i a més respectarem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a respectar el medi ambient. Sense dubte, tot són avantatges.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.