Mites sobre el pa El pa és un aliment insubstituïble que ha de ser present en la nostra dieta fins i tot si estem intentat perdre pes

Per masqmoda.es / AMIC – Tot Sant Cugat – A l’hora de consumir un aliment tan bàsic i essencial per al nostre organisme com és el pa, hi ha alguns dubtes que ens sorgeixen habitualment. El pa és un aliment insubstituïble que ha de ser present en la nostra dieta fins i tot si estem intentat perdre pes.

Si parlem del pa integral, en primer lloc, hem d’aclarir que ens aporta el mateix número de calories que el pa blanc. El seu gran benefici és que conté una major quantitat de fibra, i més nutrients. La decisió de prendre pa integral no ha de basar-se en si seguim una dieta d’aprimament, sinó en la necessitat d’una major quantitat de fibra i nutrients.
Pel que fa al pa de motlle, existeixen moltes opinions sobre ell. Encara que s’indica que la seva aportació calòrica és molt similar al de pa de barra, unes 250 calories per cada 100 grams, això depèn en gran manera del fabricant. Com a regla general, no és aconsellable un ús diari del pa de motlle, ja que en la majoria dels casos té una major quantitat de greixos, sucres i sal, a més de més additius. Si tens la possibilitat, tria el pa de barra, sigui integral o normal.
El pa sense sal és una opció molt aconsellable per a les persones que segueixen una dieta baixa en sodi. L’única diferència amb el pa comú és que no conté sal.

Cal tenir present que el pa no causa sobrepès. Segons un estudi realitzat per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, el consum de pa no està relacionat amb l’obesitat o amb el sobrepès.

En ell s’avaluen els patrons d’alimentació que inclou el pa i que s’associa al sobrepès. Els investigadors van analitzar aquells articles que s’han publicat durant els últims 30 anys sobre els patrons dietètics on s’incloïa el consum de pa i la seva associació amb l’obesitat.

Mostra de pans artesans a la Fira des Pa i Companatge a Ferreries

Els resultats d’aquesta anàlisi van determinar que el gra sencer de pa no influeixen positivament en l’augment de pes i pot ser beneficiós per a l’estat ponderal. També concloïa que el pa refinat no influeix de manera negativa en el pes corporal, mentre que les cohorts estan relacionats amb l’excés de greix abdominal.

Per tot això, els experts recomanen no reduir el consum de pa en la dieta, ni tampoc quan es fa dieta. Però el que si cal reduir és el consum de sucres i dolços.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.