Crema catalana tradicional

Per Eva Remolina / AMIC  – La crema catalana és un dels dolços més típics de Catalunya i un dels més saborosos. La seva elaboració és molt fàcil.

Ingredients (per a 6 persones)
– 1/2 litres de llet
– 4 ous
– 1 branca de canyella
– 75 g de sucre (orientatiu, en funció del gust de cadascun).
– 25 g de farina tipus Maizena
– 1 llimona gran

Preparació:
– Rentem la llimona i la pelem, procurant no agafar la part blanca perquè ens amargarà el plat. Reservar la pell.
– En un gotet de llet, dissoldre la Maizena.
– La resta de llet, la posarem en una olla i la portarem a bullir a foc lent, juntament amb la canyella i la ratlladura de la llimona. Just abans que bulleixi retirarem del foc i deixarem que es temperi.
– Mentrestant, en un bol batrem els ous i afegirem el sucre, removent fins que estigui tot integrat. Després, afegirem la llet dissolta amb maizena.
– Tota la mescla, la tornarem a posar a foc lent fins que comenci a bullir. Veurem que s’haurà format ja la crema, que dividirem en potets individuals. Deixarem refredar.

Per a cremar el sucre:
– Quan estigui la crema ben freda, tirarem per damunt abundant sucre i cremarem amb l’ajuda d’un bufador de cuina o un cremador. Si no disposem de cap d’aquests dos aparells, ho podem fer de la següent manera: després de tirar el sucre, vaporitzarem una mica d’aigua per damunt i ho portarem al forn a 220 °C amb grill.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.