El Centre Artesanal de Menorca recupera el taller “Receptes per a dies de festa” L'activitat, dedicada aquest any als pastissets, pretén donar a conèixer als més joves els plats tradicionals que s’acostumen a menjar a les cases els dies de festa.

El Centre Artesanal de Menorca recupera aquest estiu la iniciativa “Receptes per dies de festa” amb la celebració d’un taller d’elaboració de pastissets dirigit a fillets i filletes d’entre 6 i 12 anys i als seus avis i àvies. Amb l’ajuda del cuiner mercadalenc Miquel Mariano, el pròxim dissabte 2 de juliol, a les 11.30 hores, les famílies prepararan aquesta pasta dolça tan representativa de la gastronomia de Menorca, molt associada a celebracions especials com les festes dels pobles.

L’activitat, emmarcada en els actes previs a les festes de Sant Martí, vol donar a conèixer entre els més joves el procés d’elaboració dels plats típics que es mengen als pobles de Menorca els dies de festa. L’objectiu és que els fillets i filletes coneguin les receptes tradicionals i populars de Menorca, els menjars que es cuinen segons la temporada i com s’aprofiten els productes de proximitat, al mateix temps que comparteixen una estona de lleure amb els avis, que tenen l’oportunitat d’aportar les seves vivències i coneixements sobre els plats tradicionals. La iniciativa és, a més, una bona manera de transmetre als més joves la importància de conservar les tradicions culinàries de Menorca i promoure l’ús de producte local, tant agroalimentari com artesanal.

La iniciativa “Receptes per a dies de festa” es va encetar l’any 2017 amb un taller d’elaboració de pilotes amb salsa de tomàtiga. El 2018 es va dedicar al menjar blanc, mentre que en la darrera edició -celebrada el 2019, abans de l’aturada obligada per la pandèmia- les famílies van cuinar albergínies plenes.

Els interessats en participar en aquesta activitat gratuïta poden inscriure-se’n telefonant al 971 15 44 36 o en l’adreça electrònica info@artesaniademenorca.com.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.