Gran èxit de públic als restaurants emblemàtics de Menorca que han obert les portes al Cooking Films 2022

L’humorista i cineasta José Corbacho presentarà aquesta nit la cloenda, al Restaurant Biniarroca de Sant Lluís

Gran èxit de públic als restaurants emblemàtics de Menorca que han obert les portes al Cooking Films 2022

Maó, 5 de juny de 2022.- El Cooking Films acomiada avui la seva setena edició a Menorca, després de quatre dies de projeccions i activitats a quatre municipis de l’illa: Ciutadella, Maó, Sant Lluís i Alaior. Les sessions als restaurants Mon, Es Tast de na Sílvia, Cristine Bedfor i Biniarroca, que han obert les seves portes amb menús únics i projeccions de títols vinculats a la gastronomia, han exhaurit totes les entrades i han tingut una extraordinàrica acollida per part del públic. Aquesta nit serà l’humorista i cineasta José Corbacho (Tapas, Pelotas) l’encarregat de presentar l’última obra de Benito Zambrano, Pan de limón con semillas de amapola, que posarà el punt final al Cooking Films 2022 al Restaurant Biniarroca, a Sant Lluís, on el xef Jordi Preto desplegarà la seva cuina d’autor en un entorn privilegiat. Carme Ruscalleda, Raül Balam, Nicolás Coronado i Ruth Llopis han apadrinat enguany el certamen.

La implicació de tot el teixit gastronòmic menorquí

L’actriu ciutadellenca, Ruth Llopis en el Cooking Films 2022

La implicació de tot el teixit gastronòmic menorquí i de reputats xefs de l’illa consoliden la ferma aposta del certamen pel patrimoni alimentari i el producte de Menorca. Destaquen noms com el de Felip Llufriu, un dels xefs menorquins més tècnics i cap de cuina amb els germans Roca durant més d’una dècada, que va obrir les portes de Mon, el seu restaurant a Ciutadella, en la nit inaugural del certamen. L’endemà ho faria Sílvia Anglada, xef d’És Tast de na Silvia, únic restaurant de les Illes Balears certificat Slow Food i Km. 0, i ahir, l’hotel Cristine Bedfor de Maó, amb una carta dissenyada per Ses Forquilles, basada en el producte local i de temporada de l’illa.

La secció Cooking Pro del festival, en la qual s’han programat quatre activitats enfocades al producte local, la restauració després de la crisi i l’economia circular, ha tingut el cinema Ocimax de Maó com a seu principal. En elles han participat nombroses veus del teixit gastronòmic i agrícola menorquí, com Jaume Gomila (impulsor de la Menorca Regió Gastronòmica), Rebecca Morris (directora de Menorca Preservation), Sergio Riudavets (agricultor de Productes Ecològics Santo Domingo), Belly Ester (presidenta de la Cooperativa San Crispín), Bep Al·lès (president Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears), José Bosch (president CAEB Menorca), Pep Pelfort (membre Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears), Joan Canals (vins Ulisses) i Pau Sintes (recentment nomenat millor xef jove de Menorca).

Obrint al cinema espais singulars de Menorca

Primera projecció del Cooking Films 2022, al Jaciment de Torralba d’en Salort.

Un any més, el certamen ha convertit en improvisades sales de cinema algunes localitzacions singulars de l’illa, com el jaciment de Torralba d’en Salort i Can Xeixa, forn de llenya del 1880 que acollirà avui diumenge un taller de pa adreçat al públic infantil i la projecció del curt d’animació belga Alex & Sylvia, de Christian Lachel.

En anteriors edicions, espais com el Lloc de Lluriach, on es fabrica el tradicional formatge artesà, l’emblemàtic Mercat del Peix de Ciutadella, la finca de Mongofre Nou, l’obrador de cervesa Grahame Pearce o les Bodegues Binifadet han acollit projeccions del certamen, que reivindica la força del cinema com a experiència compartida.