Es Garbell, millor restaurant de cuina menorquina 2021 Va rebre el guardó que atorga l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears

Margalida Socias/Bep Al·lès. – El Restaurant Es Garbell, ubicat a Sa Caleta, Ciutadella, és un exemple de la cuina menorquina, senzilla, de temporada i de proximitat. En Jaume Pons fa cinc anys decidí fer un canvi vital. Passar del sector empresarial de la sabata a la cuina del restaurant es Garbell. Deixar el negoci de les sabates bones, de vestir, de taló,  un negoci familiar dels seus avantpassats que iniciaren a 1868, i assumir el risc, novament tota la família, en torn al Restaurant es Garbell, ha estat una decisió compartida per la família. L’afecció per la cuina de Jaume, i al seu costat s’hi embarcaren na Fany la seva dona, i els seus dos fills en Toni i na Fany. Ara fa cinc anys.

Aquest menorquí de 62 anys agafà les regnes d’aquest restaurant que romania tancat i l’orejà i li donà vida. Camí recent, però mèrits suficients perquè ara a l’hivern no han tancat les portes i han resistit  la pandèmia. ni la covid, ni els aturà amb aquesta il·lusió, tira a tira, i gràcies a la terrassa i a la cuina senzilla, la que ja sabien fer.

Aquest hivern un dels plats estrella ha el calamar farcit de monyaco, una recepta molt antiga que recuperen i agrada, les tapes que són els plats de tota la vida però que fan les meravelles dels clients. En Jaume feia de cuiner els dies de festa, li agradava fer els arrossos, i ara tenen un gran èxit, quan ell pensava que tothom se feia els seus propis arrossos, ho tenia com  a cosa secundària i ara també s’han fet un nom amb els arrossos a la paella o dins el tià de terra com l’arròs caldos de peix i marisc o l’arròs brut. També té merescuda fama la seva caldera de llagosta, també del receptari familiar.

Diu en Jaume que han anat recuperant receptes que ja no es fan, per la feina que dur i segurament per la paciència que requereixen les receptes de cullera antigues, diu en Jaume que en un negoci familiar “les hores no conten” i tampoc a la cuina tradicional.

Ara és l’època de les faves tendres, ceba tendra, xuia, les faves ofegades és una altra de les receptes de temporada que fan les delícies dels comensals. Plats que considera en Jaume que són senzills, d’ingredients de temporada però que a les cases s’han deixat de fer. Molts dels seus plats són receptes recuperades de les àvies.

Hi vam ser fa una setmana per a provar la seva cuixa de be de Menorca al forn, que va senzillament deliciosa i és d’aquelles que romandran dins la nostra memòria gastronòmica, juntament amb la seva greixera de brossat i monyaco, que és una de les postres estrella de la casa juntament amb el seu souflee.

Si el producte és bo, diu en Jaume, La cuina és fàcil, com també ho és la creativitat que li permet elaborar una hamburguesa de rotja/cap-roig, molt ben elaborada i que de segur formarà part de les noves hamburgueses gourmet feta amb producte de Menorca, en aquest cas un peix de qualitat.

La  fórmula del Restaurant es Garbell és la cuina senzilla, la cuina menorquina,  bon producte al plat i gran qualitat humana en el tracte. El client s’ha de sentir com a casa i noltros, cada vegada que hi hem anat, ens hi hem sentit.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week