Arranca el concurs El dolç talaiòtic El Consell Insular de Menorca i APAME organitzen un certamen per triar unes postres inspirades en Menorca Talaiòtica

El nou concurs per a la creació d’un dolç inspirat en la Menorca Talaiòtica s’ha presentat avui, 18 de maig, al Consell Insular de Menorca (CIM). Organitzat conjuntament per l’Asociación Profesional de Pastelería, Panadería y Afines de Menorca (APAME) i el CIM, el certamen El dolç talaiòtic és una més de les accions incloses en el Pla de Comunicació d’MT, amb la finalitat que tant residents com visitants puguin vincular i identificar el dolç guanyador amb la candidatura. El període d’inscripcions ha començat avui i es tancarà el 23 de setembre a mitjanit. L’entrega de premis se celebrarà el dia primer d’octubre.

Un màxim de 18 participants podran presentar la seva proposta de postres dolces al concurs, amb la condició que siguin de nova creació i que no s’hagin comercialitzat prèviament. El guanyador s’endurà 5.000 euros de premi (IVA exclòs), i la resta de participants 500 euros cadascun (IVA exclòs). El dolç guanyador passarà a ser propietat d’APAME, que en distribuirà l’elaboració i composició entre totes les entitats membres per a la posterior comercialització.

La presentació d’El dolç talaiòtic ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i el president d’APAME, José Ángel Giménez. En la seva intervenció, Maria ha destacat que un dels aspectes més importants d’una candidatura a patrimoni mundial és que la societat se la faci seva, i assegura que a Menorca açò succeeix. “Si ja veníem d’una estima important del poble de Menorca pel seu patrimoni prehistòric, la candidatura ha impulsat iniciatives ciutadanes i fins i tot empresarials que fan de Menorca Talaiòtica un projecte ampli, transversal, que va molt més enllà de l’arqueologia”, i ha afegit que la implicació d’APAME en aquesta iniciativa és un bon exemple d’aquesta extensió del projecte.

Per la seva banda, el president d’APAME ha volgut remarcar la total predisposició del gremi a col·laborar amb aquesta acció per donar suport al procés perquè Menorca Talaiòtica sigui patrimoni mundial, però també una volta aconseguida la inscripció, si s’escau. L’objectiu és que tant residents com visitants puguin vincular aquestes postres a la Menorca Talaiòtica i les puguin adquirir a les pastisseries de Menorca.

El jurat del certamen estarà format per tres representants del Consell Insular i tres d’APAME, i valorarà especialment la creativitat i originalitat en la presentació de les postres, així com la utilització de sabors típics de la rebosteria menorquina. També es tindrà en compte que siguin postres de dimensions i consistència aptes per al transport, a fi de preveure’n la possible venda i enviament fora de Menorca. Aquí trobareu les bases del concurs.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.