Rels inaugura la seva setena temporada amb un sopar a quatre mans entre Joan Bagur i Esteva Garcia

Bep Al·lès – El passat divendres, el restaurant Rels de Joan Bagur va inaugurar la seva setena temporada gastronòmica amb un sopar a quatre mans en el que va participar el també cuiner Esteve Garcia, del restaurant La Jovita a Calonge.

Es va fer una aposta per la nova cuina menorquina i la cuina clàssica de Garcia Vilanova, tot apostant pel producte i la tècnica culinària entre dos cuiners de raça. De fet, Bagur i Esteve García es van conèixer a l’Escola Superior d’Hosteleria i Turisme de Sant Ignasi a Sarrià, on va sorgir una amistat que encara perdura.

Aquest sopar per a una vetllada exclusiva va estar protagonitzat per grans pla de grans cuiners, on els que van tenir el plaer de tastar les creacions gastronòmiques no en van quedar indiferents.

Hummus d’ametlla i peix fumat. Foto: Bep Al·lès©

El sopar es va iniciar amb uns snacks de la carta de Rels, elaborats per Joan Bagur, entre ells clàssics com el seu hummus d’ametlla i peix fumat, que té aquest toc lleugerament avinagrat i predomina el fum.

Sopa de maonesa amb musclos. Foto: Bep Al·lès©

Va seguir amb la sopa de maonesa amb musclos, que ens recorda als “gazpachuelos” malaguenys i que va ser un dels plats estrella de l’estiu passat.

Pollastre rostit amb fruites panses. Foto: Bep Al·lès©

Un plat ple de creativitat va ser el pollastre rostit amb fruites panses que es presentà com si fos una galeta cruixent feta amb el pollastre i decorada amb tocs de fruits secs.

Patates braves. Foto: Bep Al·lès©

Per a continuar amb les patates braves, presentades en forma de rotllet que ens recorda la cuina asiàtica.

Calamar a la romana de Rels. Foto: Bep Al·lès©

Bagur va presentar un nou plat de nova cuina menorquina, el calamar a la romana de Rels, que ens trasllada a una nova experiència culinària vertaderament sorprenent.

Tàrtar de moll d’ós i gamba blanca de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Els plats principals es van iniciar amb un imponent tàrtar de moll d’ós i gamba blanca de Menorca. Vistosa presentació en plat, amb el tàrtar damunt l’ós de de vedella menorquina. Melositat, sabor i tècnica en un plat que té, com tot tàrtar i el moll d’ós els seus amants i els seus detractors. Proposta arriscada, però ferma i amb èxit assegurat de Joan Bagur.

Canelons de rostit. Foto: Bep Al·lès©

N’Ignasi García va elaborar uns canelons de rostit a la manera de la cuina senyorial catalana napats amb una beixamel molt fina amb una excel·lent salsa de tòfona negra. Plat dels que no fallen mai, amb la melositat de la carn al punt, com la seva textura de carn picada a ganivet amb un sabor que ens traslladava a les grans masies i cases senyorials catalanes o ens portava al dia de sant Esteve amb taula parada, guarnida de plats tradicionals.

Lluç confitat a baixa temperatura acompanyat de salsa verda i cloïsses. Foto: Bep Al·lès©

Garcia també ens va obsequiar amb un lluç confitat a baixa temperatura acompanyat de salsa verda i cloïsses que ens recordava els plats i la cuina tradicional de Sant Sebastià. Ben elaborat, cocció del peix i les cloïsses en el seu punt, salsa verda lligada a la perfecció en un plat senzill i a la vegada majestuós.

Porc a la Royal amb foiegras i parmentier de pastanaga. Foto: Bep Al·lès©

Potser el plat estrella de la nit va ser el porc a la Royal amb foiegras i parmentier de pastanaga que ens torna a traslladar a la gran cuina clàssica, de coccions lentes i meloses de les taules de les grans cases senyorials. Exquisidesa pels amants de les carns plenes de sabors, que ben bé podria ser un dels plats que es cuinen amb la cocotte dins el forn a molt baixa temperatura i confitada unes quantes hores per aconseguir un gran resultat a la taula, tant pel seu sabor intens però delicat, com per la magnífica presentació d’un plat que de segur no serà la darrera vegada que el tastem a Rels i de segur que Joan Bagur ja el té a la seva nova carta de temporada.

Financer amb cítrics. Foto: Bep Al·lès©

Tota bona menja ha d’acabar amb unes bones postres. Bagur i García ens van delectar amb un financer amb cítrics que ajudava a desembafar, de primer.

Chocovado de Rels 2022. Foto: Bep Al·lès©

De segon postre una de les noves creacions de Rels, el seu chocovado, postra pels amants de la xocolata, amb diferents textures i que està inspirant en les creacions de Jordi Roca, del Celler de Can Roca, on hi va fer pràctiques en Joan Bagur.

La propera cita, el dia 22 d’abril amb una fusió de cuina menorquina i de cuina càntabra, que de segur, també ens seduirà.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.