Dissenyadors de Menorca participen en una exposició organitzada pels Cellers Terras Gauda La Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda – Concurs Francisco Mantecón, amb Javier Mariscal al jurat, és l'única al món que organitza una exposició amb tots els cartells participants

1.249 cartells de 64 països refermen a la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda Concurs Francisco Mantecón com a referent per a la comunitat creativa de tot el món i converteixen Vigo en centre del disseny gràfic contemporani amb l’exposició de totes aquestes obres, entre les quals hi ha peces de creatius de Menorca. Un recorregut per les tendències de l’art visual que es pot fer fins al proper 4 de maig.

De Nord a Sud i d’Est a Oest, artistes, joves creadors, estudis de disseny i professors universitaris, consagrats han interpretat i plasmat en un cartell la fusió entre l’art i el vi. D’Europa, la participació més elevada ha estat d’Àustria, amb 112 cartells, seguida d’Itàlia, amb 99 obres.

Procedents d’Amèrica, 89 propostes dels Estats Units. Mèxic és un altre dels països americans amb una presència notable de peces gràfiques: 58. També s’han rebut cartells de Canadà, Brasil, República Dominicana, Cuba o Argentina. Originalitat i creativitat des del continent africà amb sis països representats: Maurici, Tunísia, Marroc, Rwanda i Zimbabwe. Diversitat d’origen també d’Àsia: el Japó, la Xina, l’Índia, Taiwan, les Filipines, el Iemen, el Kazakhstan, el Líban o l’Iran, entre d’altres. I d’Oceania, Austràlia.

Javier Mariscal al jurat
Javier Mariscal ha format part per segona vegada a la història del jurat de la Biennal, que ja s’ha reunit. El prestigiós dissenyador ha manifestat que “normalment hi ha qualitat o quantitat, però ací hi ha quantitat i qualitat. M’encanta que estigui tan ben organitzada aquesta proposta. És impressionant la resposta”. Els altres professionals convidats han estat Marcelo Ghio, director d’Experimenta; i Eva Unt i Margus Tammik, de l’estudi d’Estònia Unt/Tammik, guanyador de la darrera edició.

Respatller de prestigioses associacions i universitats
A la consolidació de la Biennal com la de més envergadura convocada per una entitat privada a nivell internacional és clau el suport d’associacions i universitats: el Departament d’Art i Disseny de la Universitat de Washington, la Universitat de Xangai (Xina), el Paris College of Art (França), la University of Arts London (Regne Unit), la Wallonie-Bruxelles Design Mode (Bèlgica) o la FAUD d’Argentina. Les associacions AIGA dels Estats Units, el Design Institute of Austràlia o Desain Grafis Indonèsia també s’han compromès amb la difusió del certamen, igual que la històrica Biennal de Brno, de la República Txeca.

Premis
Cellers Terras Gauda reparteix 16.000 € en metàl·lic: 1r Premi: 10.000 € i 1r Accèssit Autoritat Portuària de Vigo, 2n Accèssit i Menció Especial: 2.000 € cadascun. La decisió del jurat es farà pública el 6 de maig.

Turisme de Galícia
Els finalistes i premiats de la 15a Biennal opten a dissenyar la imatge publicitària per a les “11es i 12es XORNADES DE PORTES OBERTES DONES RUTES DUES VINYES DE GALÍCIA” de Turisme de Galícia. La dotació econòmica és de 10.000 euros, 5.000 € per a cadascun dels premiats.

L’Autoritat Portuària de Vigo, la Conselleria de Cultura i Turisme de Galícia (Xunta de Galicia) són organismes col·laboradors.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear