Premiades dues webs de Menorca entre les deu millors de les regions europees i mundials de gastronomia

Premiades dues webs de Menorca entre les deu millors de les regions europees i mundials de gastronomia

Els webs de Cómete Menorca i Sa Cooperativa del Camp han resultat premiades amb el guardó Top Websites for Foodies Travelers, un reconeixement atorgat per l’IGCAT (Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme) als millors portals webs que ofereixen continguts relacionats amb la gastronomia i les experiències culturals. El lliurament dels premis han tingut lloc aquest vespre en una gala conduïda per la periodista Mercedes Milà al restaurant Aqua Marítim de Maó. L’esdeveniment forma part del programa d’activitats de la Platform Meeting, la trobada de regions europees i mundials de gastronomia que Menorca Regió Europea de Gastronomia organitza a l’illa entre els dies 4 i 7 d’abril.

El portal Sa Cooperativa del Camp de Menorca ha estat reconegut dins la categoria Experiències Educatives, Inclusives i Familiars, mentre que el web de Cómete Menorca resultat premiat en la categoria de Facilitat d’Ús. En total, han estat premiades deu webs d’altres regions europees i mundials de gastronomia:

1. Premi per a Experiències Intersectorials que Involucren a Múltiples Parts Interessades: NJOY Catalonia (Catalunya, ERG 2016) .
2. Premi per a l’Accessibilitat dels Viatgers Internacionals: Food Walk (Aarhus-Dinamarca, ERG 2017) .
3. Premi per donar suport a petites empreses en la provisió d’experiències de qualitat: Experience Catalonia (Catalunya, ERG 2016).
4. Premi a la interfície captivadora: RhodeTrip (Egeu del Sud, ERG 2019).
5. Premi a la Promoció del Premi Regió Europea de la Gastronomia: Taste Savo (Kuopio, ERG 2020-2021).
6. Premi a la Contribució a la Sostenibilitat: Taste Slovenia (Slovenia, ERG 2021).
7. Premi a la Promoció de Productes Alimentaris Locals: Taste Coïmbra Region (Coïmbra, ERG 2021-2022).
8. Premi a la Qualitat d’Informació, Imatges i Fotografies: Visit Trondheim (Trondheim- Trøndelag ERG 2022).
9. Premi Experiències Educatives, Inclusives o Familiars: Sa Cooperativa del Camp de Menorca (Menorca, ERG 2022)
10. Premi a la Facilitat d’Ús: Cómete Menorca (Menorca, ERG 2022).

L’objectiu d’aquest guardó és reconèixer i donar visibilitat a les millors webs de les Regions Europees i Mundials de Gastronomia que ofereixen continguts relacionats amb la gastronomia, la cultura i el desenvolupament sostenible del territori, incentivant la creació d’experiències gastronòmiques noves i originals. Les deu Top Websites for Foodies Travelers reben com a premi la promoció del seu portal en el lloc web d’IGCAT i a través d’una campanya en les xarxes socials i en els llocs web de les Regions Gastronòmiques del Món/Europa.

A la gala del lliurament dels premis han assistit el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; el batle de Maó, Héctor Pons; la presidenta d’IGCAT, Diane Dodd, així com els stakeholders de Menorca Regió Europea de Gastronomia i els 24 representants internacionals que participen aquests dies a Menorca en la Platform Meeting, procedents de Catalunya; Aarhus (Dinamarca); Egeu del Sud (Grècia); Sibiu (Romania); Kuopio (Finlàndia); Eslovènia, Coïmbra (Portugal); Trondheim–Trondelag (Noruega), Hauts-de-France i les regions aspirants de Saimaa (Finlàndia); Aseer (Aràbia Saudita) i Sicília (Itàlia). Després del lliurament dels premis, els assistents han participat en un sopar al restaurant Aqua Marítim.

La Platform Meeting és un dels esdeveniments centrals dels actes de Menorca Regió Europea de Gastronomia. Entre els dies 4 i 7 d’abril se celebren diferents activitats amb representants del sector gastronòmic, productiu, turístic o cultural de l’illa per donar a conèixer les bones pràctiques de Menorca en l’àmbit de la gastronomia. Avui, la comitiva ha dedicat la jornada a visitar el Museu de Menorca, la fàbrica de Gin Xoriguer i l’Illa del Rei, on han estat rebuts pel president de la Fundació de l’Hospital Illa del Rei, Luis Alejandre, i la directora de la galeria Hauser & Wirht, Mar Rescalvo. Dins el programa s’han celebrat també dues taules rodones sobre com incentivar als ciutadans a consumir producte local i sobre educació en sostenibilitat pels futurs professionals. Diane Dodd, presidenta d’IGVAT, ha assenyalat durat la gala que aquests premis permeten posar el focus en petits negocis que busquen connectar amb les seves comunitats a través de les seves pàgines web, atenent la creixent demanda del viatger que busca experiències gastronòmiques.

Demà, dia 6, els participants visitaran la Naveta des Tudons i faran un recorregut pel centre històric de Ciutadella i la Plaça des Peix, acompanyats de la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila. El programa inclou també la celebració de dues taules rodones sobre la gastronomia dins l’àmbit acadèmic i la sostenibilitat. A més, el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, presentarà la candidatura de Menorca Talaiòtica als integrants de la Platform Meeting, que finalitzaran la jornada amb una visita guiada al Teatre Principal de Maó.