La V Fira de Turisme d’Alaior posa en valor el producte turístic de celebracions i esdeveniments

31/03/2022
Foodies on MenorcaFoodies on Menorca
La V Fira de Turisme d’Alaior posa en valor el producte turístic de celebracions i esdeveniments

Aquest cap de setmana, 2 i 3 d’abril torna la Fira de Turisme d’Alaior, després de dos anys de no poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Rafel Quintana, regidor de Fires i Mercats, Txiqui Arévalo, regidor de Promoció Econòmica i Brigades i Elena Costa, gerent de la Fundació Foment del Turisme l’han presentada avui als mitjans de comunicació.

L’edició d’aquest any, la 5a, estarà dedicada a les celebracions dins l’àmbit turístic, i també en tota la indústria i serveis al voltant dels mateixos, que puguin tenir lloc a l’illa i constitueixen tot un reclam turístic de primer ordre.

Rafel Quintana, regidor de Fires i Mercats ha destacat que «per si alguna cosa es caracteritza Alaior, és per ser un poble actiu, duent a terme tota mena d’actes, fires i mercats. El turisme és un dels pilars bàsics de l’economia menorquina, i aquí a Alaior estem orgullosos de ser l’únic poble que dedica a aquest important sector tota una fira que esdevé cada any un espai perquè les empreses donin a conèixer els seus productes i/o serveis als residents de l’illa i als visitants. A més, és una excel·lent oportunitat per crear sinergies a escala interna».

Per la seva banda, Elena Costa, gerent de la Fundació Foment Turisme ha afegit que «aquest any es posa en valor tot el producte de celebracions i congressos, un producte turístic que ajuda a desestacionalitzar i que crea negoci i empreses. Tot això juntament amb altres productes que són complementaris, com la gastronomia tant en auge avui en dia, i que fan que Menorca es pugui gaudir els 365 dies a l’any».

El marc escollit per a la celebració de la fira és el poliesportiu i les pistes exteriors de l’institut Josep Miquel Guàrdia, com un gran espai d’exposició de les empreses turístiques participants.

Unes 40 empreses especialitzades en producte turístic d’esdeveniments: càtering, hotels, agroturismes, cocteleria, maquillatge, sonorització, fotografia, carpes, animació infantil regals, tot el que necessiti la gent per poder organitzar la seva celebració somiada, seran les que mostraran la seva oferta a tots els assistents.

El programa d’activitats destaca pel seu dinamisme i inclou tast de vins, còctels, degustacions de menjar i pastissos i actuacions musicals de Mèrvils Duo, Wanderlust, Maria Fortuny, Acústic Menorca DJ, JukeBox Band Menorca, Ritmo Menorca i Fusionados.

Cal destacar que el dissabte a les 11 després de la inauguració institucional, hi haurà una degustació gratuïta d’una ensaïmada gegant a càrrec de Panadería Pedro.

Així mateix, perquè els més petits també puguin gaudir de la fira, el diumenge a les 11 h s’ha previst una animació infantil amb les mascotes de Ritmo Menorca.

La fira estarà oberta el dissabte de 10 a 20 h, i el diumenge de 10 a 14 h.