Periodistes especialitzats assaboreixen Menorca en un sopar de presentació de la Regió Europea de Gastronomia 2022

Un grup de 60 periodistes gastronòmics ha tingut l’oportunitat de tastar el millor del producte local de Menorca en un sopar organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM). L’esdeveniment ha tingut lloc aquesta passada nit a Madrid com a activitat paral·lela a la fira gastronòmica Madrid Fusió i dins de les activitats organitzades durant el mandat de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia.

El periodista especialitzat en turisme Fernando Valmaseda va ser el mestre de cerimònies de l’esdeveniment, al qual van assistir la presidenta del Consell Insular, Susana Mora; la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, i la directora insular d’Economia, Pilar Pons, així com un dels ambaixadors de Menorca Regió Europea, Borja Beneyto “Matoses”. En la llista de convidats estaven representants de mitjans com El País, TVE, COPE, El Mundo, National Geographic, Viatjar o Traveler, així com els productors locals que participen a la fira Madrid Fusión.

Per a obrir boca, es va oferir com a aperitiu la típica pomada menorquina i la cervesa talaiòtica, una manera de fer difusió entre els assistents de la Menorca Talaiòtica, que aquest 2022 aspira a formar part del Patrimoni Mundial de la UNESCO gràcies al caràcter excepcional i singular d’aquesta cultura prehistòrica.

El menú proposat constava de quatre receptes elaborades cadascuna d’elles per un xef vinculat a Menorca i maridades amb vins de l’illa seleccionats per la sommelier Sara Sanchís. Com a entrant es va servir un “Brou a bocades”, del xef Lucas García (Lago Resort Menorca), un plat que va obtenir en 2020 el primer premi nacional Aliments per Espanya. Es tracta d’un brou menorquí sobre pa de pagès fregit, farcit de carn de vedella vermella, porc negre, sobrassada i maionesa. Es va acompanyar amb Torralbenc Chardonnay 2019, un vi seleccionat per la seva elegància i finor, que acompanya les notes herbàcies tan característiques del brou. A continuació, es va servir una caldereta de peixos de roca, gamba vermella de Menorca i musclo de Maó, elaborada per Javier Goya (Amano Menorca), i maridat amb Sa Cuida Malvesia 2018, un vi sec amb notes salines que acompanya perfectament als peixos de l’illa. L’últim plat del menú va consistir en un bikini de melós de Vermella de Menorca, formatge Maó-Menorca, salsa de vi Binitord i tofe d’avellanes de Sant Joan. Aquesta recepta, del xef Lucas García (Llac Resort Menorca), es va acompanyar amb un Binitord negre cupatge, un vi amb aromes de fruites vermelles i notes mediterrànies. Com a colofó al sopar, es va servir un postres elaborat pel mestre pastisser maonès Tolo Sintes, una creació inspirada en El Toro i la Menorca Talaiòtica.

Per a finalitzar, els comensals van poder gaudir també de les begudes típiques de Menorca, com el gin, la pomada o el licor d’herbes. Durant l’esdeveniment, els periodistes convidats van assistir en directe, a través d’una pantalla, a la preparació i emplatat de les receptes. Els assistents van posar a prova els seus coneixements sobre Menorca en “El joc dels 5 sentits”. A través de la vista, el tacte, l’oïda, el gust i l’olfacte, els participants havien d’endevinar qüestions relatives a la cultura de Menorca. Els quatre guanyadors van ser obsequiats amb un viatge a Menorca per a dues persones.

El sopar va servir com a oportunitat per a presentar la gastronomia de Menorca, els productes locals i l’oferta de restauració de l’illa l’any en què Menorca ostenta el mandat de Regió Europea de Gastronomia. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, va assenyalar durant l’esdeveniment que la designació de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia “és una oportunitat per a mostrar al món tot el que Menorca pot oferir, no sols en l’àmbit gastronòmic”. Susana Mora va incidir en què “l’illa és un destí on es pot gaudir dels petits plaers els 365 dies de l’any” i que tots els elements que defineixen la cultura de Menorca es poden apreciar i assaborir a través de la gastronomia.

L’organització d’aquest sopar, celebrat en el Kitchen Club de Madrid, s’emmarca dins del programa d’activitats que la Fundació Foment del Turisme de Menorca organitza en el marc del mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia i en paral·lel a la fira Madrid Fusió. Menorca participa en aquesta prestigiosa fira amb un estand propi en el qual es promociona el producte local de Menorca.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.