The Palm, un gran vi rosat de la Provença francesa Està elaborat per Whispering Wines amb un cupatge de Garnatxa, Syrah i Cinsault

Bep Al·lès – Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi rosat de la Provença francesa, es tracta del “The Palm” elaborat per Whispering Wines als cellers Caves d’Esclans Négociant amb un cupatge de Garnatxa, Syrah i Cinsault. Pertany a la denominació Coteaux d’Aix-En-Provence. Rosat modern, femení i amb tap de rosca, pel que és un vi que s’ha de consumir entre 2 i 4 anys.

Nota de tast

Aspecte: Rosa pàl·lid amb tons verds clars i expressius. Color pell de ceba. Molt atractiu en cop.

Nas: Frescor aromàtica de flors i fruites vermelles de bosc com la maduixa salvatge i el gerds.

Boca:  Afruitat, fresc, amb una excepcional llargària. Redó, cruixent i suau. Final salí.

Maridatge

Ideal per als peixos blancs i greixosos, a més del marisc i carns blanques. Calderes, arrossos de mar i muntanya. Pastes, pizza i plats de cuina asiàtica

Li van bé els plats de mar i muntanya com per exemple una sípia amb sobrassada, pollastre amb gambes o escamarlans, o llagosta amb conill.

També marida a la perfecció pel seu punt d’acidesa amb els peixos greixosos, tant blancs com blaus, per tant acompanyarà un llobarro com un anfós a la sal, a la graella o al forn amb patates, també orades elaborades de la mateixa manera o una morruda o una càntara al forn.

Arròssos de peix i marisc com una paella cega de marisc, o bé el clàssic arròs de gambes vermelles, sípia, musclos i pollastre. També marida a la perfecció amb els arròssos caldosos i les fideuades.

Pasta fresca amb gambes i cloïsses, espagueti nero di sepia amb salmó i nata, pizza fruit di mare o una macarronada de peix,  a més de plats de bacallà, com un bacallà amb salsa de cítrics.

Ideal per a compartir amb plats de cuina japonesa com sushi, gyosas de gamba, tàrtar de salmó o de tonyina o unes gambes al curri.

La guanyadora del sorteig ha estat Ana Marquès Hidalgo, col·laboradora a les revistes DFerreries, Foodies on Menorca i Nua, que també es va emportar un cantó de formatge semi curat de Son Piris.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.