Agricultura coordina la visita de prescriptors gastronòmics internacionals per a promocionar el porc negre mallorquí i el formatge Mahón-Menorca

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i els Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), coordina la visita a les Balears d’una quinzena de prescriptors gastronòmics internacionals amb l’objectiu de promocionar el porc negre mallorquí i el formatge Mahón-Menorca. Aquesta visita està organitzada per l’ICEX (Espanya Exportacions i Inversions) i consistirà en dues sessions: una es desenvoluparà a Mallorca el pròxim 31 de març, i l’altre, a Menorca el dia 1 d’abril.

Es tracta d’una missió comercial inversa per a donar a conèixer als prescriptors gastronòmics internacionals, de països com Alemània, Suïssa, Regne Unit, Irlanda i els Estats Units, els productes alimentaris de les Balears, per a posicionar adequadament la gastronomia local a l’àmbit internacional, incrementant el prestigi i el coneixement d’empreses i productes. Aquestes activitats se celebren en el marc de la celebració del congrés internacional Madrid Fusión 2022. És la segona acció de l’any coordinada per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, centrada en la promoció de la internacionalització dels productes agroalimentaris de les Balears. La primera fou l’organització d’un seminari sobre vins de qualitat a la TASTE SPAIN 2022 de Suïssa.

L’activitat al voltant del porc negre mallorquí es desenvoluparà a la finca Es Bosc Vell, a Petra. Consistirà en una visita a la finca per donar a conèixer el sistema de producció d’aquesta raça autòctona de les Illes Balears, juntament amb l’ovella mallorquina i la vaca mallorquina. El porc negre és l’única raça de porc autòctona de les Illes Balears, actualment en perill d’extinció. Es cria en 54 granges i el seu ramat compta únicament amb 1.220 truges reproductores i 102 mascles reproductors. La raça es conserva gràcies al seu ús en l’elaboració de productes de qualitat, com ara la sobrassada i la porcella. El sistema de producció és extensiu i els animals passen la major part del dia a l’aire lliure, aprofitant recursos propis de l’agrosistema mediterrani com pastura, rostolls, garrovers, figues, vegetació de garriga, i aglans, entre d’altres. Les explotacions sembren també cereals i llegums per a cobrir les necessitats nutricionals del bestiar. La qualitat dels productes derivats del porc negre mallorquí es deu a la seva genètica i sistema de producció.

Un cop finalitzada la visita, els periodistes i prescriptors gaudiran d’un tast de productes que consistiran en embotits de porc negre mallorquí, hummus de cigrons amb essència de sobrassada de porc negre mallorquí, filet de coll de porc negre mallorquí i ensaïmada feta amb saïm de porc negre mallorquí amb ametlles provinents de la IGP Ametlla de Mallorca. El menú anirà maridat amb vins de la DO Pla i Llevant de Mallorca, DO Binissalem, Vi de la Terra de Mallorca i Vi de la Terra d’Eivissa.

La missió inversa del formatge a Subaida i Son Vives

Els periodistes i prescriptors es traslladaran dia 1 d’abril a Menorca per conèixer el procés de fabricació del formatge de la DOP Mahón-Menorca. El de la llet i el formatge és un sector estratègic a l’illa de Menorca, que compta amb 130 explotacions de llet i mixtes, 2 indústries processadores làcties, 9 formatgeries industrials, 40 formatgeries artesanals i 34 maduradors de formatge. Cada any s’elaboren 3.161 tones de formatge i 2.500 tones de formatge emparat en la DOP Mahón-Menorca.

La missió inversa consistirà en la visita a la finca de Subaida per veure l’elaboració del formatge i el posterior trasllat a Son Vives, on participaran d’una sessió al voltant de l’anàlisi sensorial del formatge a càrrec d’una experta tastadora del Consell Regular de la DOP Mahón-Menorca. Tindran l’oportunitat de tastar també el producte amb un menú basat en croquetes, ous, confitures, coques, embotits, vi i oli de Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week