Frit mallorquí

Ingredients: 1 quilo de freixura de be, el fetge i els ronyons, 6 carxofes, 1 manat de grells (ceba de grells), 6 alls, 3 fulles de llor, 1 quilo de patates, oli d’oliva, fonoll (no molt) i sal. Opcionalment, un pebre de cirereta o de banyeta si volem que sigui coent.

Elaboració: Dins una paella amb oli d’oliva anirem fregint tots els ingredients i un cop fregits els posam dins un tià de terra. Dins la paella i amb el mateix oli començarem primer a fregir els alls sencers i sense pelar i les fulles de llor. Quan els alls comencin a agafar color hi afegim la freixura talladeta el més petit possible, després el fetge i els ronyons -aquests han d’estar ben nets i passats per aigua amb vinagre-. Després les carxofes, també tallade- tes a bocinets -les treim i les posam al tià de terra- i el darrer que fregirem seran les patates. Quan tot sigui dins el tià hi afegim el fonoll talladet el més fi possible i ho ben remenam.

Ho feim coure uns 10 minutets, fins que sigui calent i es mesclin els sabors, i ho portam a taula.

En el cas que optem per fer un frit coent, quan fregim els alls i les fulles de llor hi afegim el pebre de cirereta.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear