Vianda de serrans i serrans frits

Aquest és el més típic dels menjars de les anada a vega o a fora i de les estades d’estiu a la vorera de la mar. Després d’una bona pescada de serrans, que haurem fet net a la vorera i amb aigua de la mar, separarem els caps, amb els que farem la caldera, i els cosos, que fregirem amb un bon oli d’oliva i una mica enfarinats, si bé moltes vegades no cal, i ens serviran de segon plat.

Per a la sopa farem un bon sofregit d’alls, pebre verd i tomàtigues de ramellet, que el farem ben confitar; açò vol dir uns vint minutets a foc baix. Hi incorporam els caps dels serrans, hi feim un parell de remenades i hi afegim dos plats d’aigua per comensal. Ho tastam de sal. Feim que arranqui el bull i que cogui  5 minuts.

Colarem el suc per evitar espines i els caps dels serrans, mentres tant feim una picada d’all i julivert amb uns brins de safrà -si no en tenim hi podem posar colorant alimentari groc, el que es posa a l’arròs, i posam els fideus- i ho feim coure el temps que indica el fabricant i mentrestant, tindrem una paella amb oli d’oliva, enfarinarem els serrans i els fregirem al punt desitjat.

Servirem la vianda de serrans dins plats fondos i enmig de la taula tindrem plats o palanganes amb els serrans fregits.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week