La IX edició de la Mostra de Vins Menorca tindrà lloc l’11 d’abril amb la participació de més de 35 denominacions nacionals i internacionals Durant l'esdeveniment es lliurarà per primer cop el Premi De Vins Menorca que reconeix trajectòries singulars dins el món de la viticultura

Maó, 9 de març: La cita més important de Menorca amb el món del vi torna amb més ganes que mai la primavera que ve a l’Illa després de la seva cancel·lació fa dos anys a causa de la pandèmia. Serà dilluns 11 d’abril en una edició renovada que vol tornar a convertir-se en el millor aparador per descobrir les novetats més destacades de les diferents denominacions d’origen del vi local, nacional i internacional. Una mostra professional referent per al sector de l’hostaleria i també pels amants del vi, que a la novena edició portarà a Menorca fins a 35 Denominacions d’Origen i més de 90 cellers, un terç dels quals aterrats per primera vegada a la mostra menorquina .

Una singularitat que farà que aquest sigui una de les edicions organitzades per DE VINS MENORCA, que més novetats presenti tant per la xifra de nous cellers com pels vins, caves i xampanys que es donaran a conèixer i que superarà el llindar dels 400. “Estem molt il·lusionats amb aquest retrobament que estem veient que és mutu perquè el nombre de confirmacions de cellers assistents només fa créixer i aquest any haurem de compaginar una limitació d’espai a causa de les mesures sanitàries” explica Dani Boix, gerent i propietari de De Vins Menorca. El que no hi ha dubte és que serà una invitació al tast i el diàleg davant del mar que tindrà lloc al Club Marítim de Maó i en què participaran més de 150 professionals. A més del contacte amb cellers, s’oferiran també tasts guiats de novetats per als assistents. El pavelló menorquí estarà representat pels cellers Torralbenc i Pouch d’Alaior, Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó i Sa Forana de Sant Climent. L’acte ha estat inclòs dins del calendari d’activitats de Menorca Regió Europea de la Gastronomia i compta amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Premi De Vins Menorca

Quan es compleix pràcticament una dècada de la Mostra De Vins, que té caràcter bianual, i coincidint també el 2020 amb la celebració del 25è aniversari de la creació de De Vins Menorca com a empresa distribuïdora, l’organització ha volgut crear per primera vegada un guardó que serveixi de reconeixement a una trajectòria singular al prolífic món de la viticultura. El trofeu serà obra d´un artista local menorquí i el nom del guanyador, es donarà a conèixer per part del jurat durant la celebració de la Mostra el mateix dilluns 11 d´abril.

Actes previs aquesta setmana

Juntament amb el premi, la novena edició continuarà oferint un calendari d’activitats paral·leles que tindran lloc durant el mes de març, abril i maig, relacionades amb la gastronomia, la cultura i l’enologia. Aquest dijous i divendres se celebrarà el primer dels actes previs a la 9ena Mostra De Vins Menorca amb una sessió monogràfica dedicada a explorar vins blancs francesos premiums amb un recorregut per les zones més importants de producció com la Borgonya, Alsàcia o el Loira a càrrec del sommellier Ugo Moreno de la distribuïdora l’Excellence. Aquests darrers anys França i els francesos han esdevingut uns visitants habituals de Menorca i per això ha crescut l’interès d’aprendre més sobre vins del país veí. L’endemà també s’ha previst una segona jornada dedicada a França, però en aquest cas per donar a conèixer xampanys de petites zones productores.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.